Σάββατο, Μαΐου 18, 2013

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Τριετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που μειώνει τους μισθούς πάνω από 10% και καταργεί μια σειρά επιδόματα, υπέγραψαν με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών - πριν δυο μέρες - η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και η ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφούν στη διοίκηση του κλαδικού σωματείου (ΠΑΣΕΝΤ) των ναυτιλιακών και τουριστικών υπαλλήλων.
Η Σύμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί στη ΣΣΕ που είχε υπογράψει ο ΠΑΣΕΝΤ με πρόεδρο τον Θ. Βασιλόπουλο (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), με τη Διεθνή Ναυτική Ενωση, που προέβλεπε μειώσεις των μισθών κατά 15%.

Η νέα Σύμβαση προβλέπει μειώσεις μισθών στα πρώτα 6 κλιμάκια (ένας χρόνος από την πρόσληψη του εργαζόμενου είναι και ένα κλιμάκιο) από 120 έως 140 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που δουλεύουν πάνω από 6 χρόνια στην εταιρεία, ο μισθός παγώνει.
Επίσης, για όλους κόβονται οι αυξήσεις που προβλέπονταν ανά τριετία. Τέλος, καταργούνται εντελώς τα επιδόματα: «ισολογισμού», «κομπιούτερ για λογιστές και βοηθούς λογιστές» και «διαχείρισης». Μειώνεται στο μισό το επίδομα εκτός έδρας.
Η ΔΑΣ καταγγέλλει τη νέα Σύμβαση αλλά και το ότι η πλειοψηφία στο ΠΑΣΕΝΤ (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης καταψήφισε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να γίνει Γενική Συνέλευση για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης. Καλεί σε συσπείρωση με το ΠΑΜΕ και στο συλλαλητήριο στις 23 Μάη. http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: