Κυριακή, Μαΐου 12, 2013

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Στους δρόμους έβγαλε εκατοντάδες Ισραηλινούς το Σάββατο ο νέος προϋπολογισμός που φέρνει αυξήσεις φόρων και μειώσεις επιδομάτων. O προϋπολογισμός αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ, και αρκετές εκατοντάδες στην Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και στις μικρότερες πόλεις, Μοντίν, Ρισόν Λετζιόν και Ασχόντ. «Πρέπει να τα πάρετε από τους μεγιστάνες, όχι από εμάς» ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Η οργή στρέφεται ιδιαίτερα στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, καθώς τα «ψαλίδια» του προϋπολογισμού απογοητεύουν αρκετούς από τους ψηφοφόρους του που θεωρούν ότι διαψεύδονται οι προεκλογικές του εξαγγελίες.

Οι διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ παρουσιάστηκαν ως «συνέχεια» των διαμαρτυριών του 2011 για το υψηλό κόστος στέγης (το οποίο έχει αυξηθεί έντονα στη χώρα τα τελευταία χρόνια), αντιδράσεις με τις οποίες μάλιστα είχε συνταχθεί και ο ίδιος ο Λαπίντ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό, Associated Press 

ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: