Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


Την πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πρώτη ομιλία του μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη. Απηύθυνε δε έκκληση συσπείρωσης γύρω από το κόμμα, λέγοντας πως «η Λαϊκή Συμμαχία έχει σαφή αντικαπιταλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, η πάλη της κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.»


Το μήνυμα που έστειλε ο Δ.Κουτσούμπας ήταν ότι «υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, μέσα στο σύστημα της σαπίλας και των ατέλειωτων προβλημάτων για την εργατική τάξη, για όλο τον λαό που υποφέρει». Παράλληλα, χαρακτήρισε «φθηνή προπαγάνδα» της τρικομματικής κυβέρνησης τον ισχυρισμό της ότι όλα τα μέτρα που παίρνει το κάνει για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «φως στο βάθος του τούνελ δεν είναι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις μονοπωλιακών ομίλων για να υπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντά τους, τα κέρδη τους. Φως στο βάθος του τούνελ δεν είναι να πωλείται το 26% της Χόχτιφ στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε καναδέζικη εταιρεία. Και να παίρνουν σειρά για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και άλλα αεροδρόμια της χώρας κινέζικες ή γαλλικές εταιρείες που θα ρίξουν κι άλλο τους μισθούς, που οι εργαζόμενοι θα εργάζονται και θα ζουν σε συνθήκες γαλέρας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολιτικές κωλοτούμπες»

Εκτός από την τρικομματική κυβέρνηση, ο Δ.Κουτσούμπας επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι έχει κάνει πολιτικές «κωλοτούμπες», ενώ χαρακτήρισε «τσόντες» νέους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ζήτησε από τον λαό να μην στοιχηθεί σε ένα από τα σενάρια συμμαχιών, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως είπε, «η διαμόρφωση του δίπολου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να δημιουργείται στη φάση αυτή, μπορεί να εξυπηρετήσει τους βασικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης για χειραφέτηση του λαϊκού κινήματος». 

«Η καλλιέργεια αυταπατών, εύκολων λύσεων στη λογική της ανάθεσης σε μια κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί σήμερα να καλλιεργεί προσδοκίες, δεν πρέπει όμως να κρύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στον άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για διαγραφή των κόκκινων χρεών των επιχειρηματιών, δηλαδή τους χαρίζει χρέη ο χουβαρντάς, που φόρτωσαν ήδη και έχει πληρώσει ο λαός γι' αυτά, είναι χρέη δικά τους και όχι του λαού», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ.

«Τη ΧΑ μπορεί να απομονώσει το ΚΚΕ»

Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή επεσήμανε ότι αυτή «δεν αντιμετωπίζεται μαζί με τα κόμματα που έχουν ευθύνη για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού. Ούτε με επίκληση του συνταγματικού τόξου ή με βάση τους λεγόμενους αντιρατσιστικούς νόμους της Ε.Ε. Γιατί πίσω από τέτοιες επικλήσεις κρύβεται η επίθεση στις ριζοσπαστικές ιδέες. Η περίπτωση του αντιρατσιστικού νόμου είναι χαρακτηριστική.»

Τη Χρυσή Αυγή μπορεί να την απομονώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, οι σύλλογοι της νεολαίας. Όπως και γίνεται και πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερο για να μην περάσει το ρατσιστικό-ναζιστικό δηλητήριο στις λαϊκές συνειδήσεις».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: