Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Αστυνομικοί πυροβόλησαν 69χρονο προκαλώντας την οργή των κατοίκων του προαστίου Χούσμπου, όπου μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς

Πετροπόλεμος με την αστυνομία και πυρπόληση αυτοκινήτων για δεύτερη ημέρα σε προάστιο της Στοκχόλμης. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στο Χούσμπου, στα βορειοδυτικά της πόλης, προάστιο όπου μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς. 


Τα επεισόδια συνδέονται με τον θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικούς ενός 69χρονου οπλισμένου με μαχαίρι που είχε κλειδωθεί σε διαμέρισμα. Η αστυνομία έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα του 69χρονου.

Τα πρώτα επεισόδια είχαν ξεσπάσει το βράδυ της Κυριακής. Έκτοτε, ομάδες νεαρών συγκρούονται κάθε βράδυ με τους αστυνομικούς, σπάζοντας επίσης τζαμαρίες και βάζοντας φωτιά σε αυτοκίνητα. Την Τρίτη συνελήφθησαν έξι άτομα, δύο από τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα.

Το περιστατικό αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για υπέρμετρη αστυνομική βία σε βάρος μεταναστών. Περίπου το 80% των 11.000 κατοίκων στο Χούσμπoυ είναι πρώτης ή δεύτερης γενιάς μετανάστες. 
LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: