Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ «ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ» ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ


Τη συμμετοχή του σε ομάδες «εφόδου» χρυσαυγιτών που δραστηριοποιούνται στην Κυψέλη και τον Αγιο Παντελεήμονα φέρεται να ομολόγησε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τον εμπρησμό καταστήματος μετανάστη στον Αγιο Παντελεήμονα. Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι το έκανε για «το γενικότερο καλό», ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «προεόρτια υποθέσεων εκβιασμών» και προστασίας.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο 34χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για τον εμπρησμό του μπαρ στον Αγιο Παντελεήμονα κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 ο ίδιος και 30 ακόμα άτομα συγκρότησαν επιτροπή με αντικείμενο την «αστυνόμευση» της Κυψέλης.

«Έχουμε χωριστεί σε ομάδες των πέντε ατόμων και πραγματοποιούμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα έως τις 4 τα ξημερώματα», είπε. 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συγκρότησαν τις ομάδες μετά την αποτυχία τους να προκαλέσουν την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων αλλοδαπών που βρίσκονται στην περιοχή. Κατονόμασε, δε, τρία μαγαζιά, στην περιοχή, εκ των οποίων το ένα είναι αυτό που κάηκε.

Ο 34χρονος, αν και αρχικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην εμπρηστική επίθεση, στην πορεία της έρευνας παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Είπε ότι είχε μαζί του ένα σκύλο ράτσας pit bull που αποκαλεί «Χρυσαυγή» και υποστήριξε ότι προχώρησε στον εμπρησμό υπηρετώντας το «γενικότερο καλό».

Ο κατηγορούμενος έσπευσε να διαψεύσει ότι η επίθεση στο μπαρ συνδεόταν με υπόθεση εκβιασμών: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο ή θέμα "προστασίας" για το συγκεκριμένο κατάστημα». 

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αρμόδιος αξιωματικός χαρακτήρισε τα γεγονότα ως «προεόρτια υποθέσεων εκβιασμών», κάτι που επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες κατοίκων, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες του εμπρησμού διατηρούσαν επαφές με τον ιδιοκτήτη του μπαρ, υπήκοο Καμερούν και συχνά επισκέπτονταν το κατάστημά του.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και η δίκη τους έχει προσδιοριστεί για τις 30 Μαΐου, ενώ για την ίδια εμπρηστική επίθεση αναζητώνται ακόμη τρεις συνεργοί τους.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: