Δευτέρα, Μαΐου 27, 2013

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ...ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ...

Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ
Την άποψη ότι ιδεολογικοί προσδιορισμοί του παρελθόντος, όπως «προοδευτικός» ή «αριστερός», σήμερα όχι μόνον έχουν χάσει τη σημασία τους, αλλά λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του ΑΚΕΛ «Χαραυγή».
Το Σάββατο, ο γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καρδίτσα, με αφορμή την επέτειο οκτώ χρόνων από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. Στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ της εκτροπής του Αχελώου, ενώ σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επισήμανε ότι ανοίγει ο δρόμος για να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες στο όνομα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας προωθούν την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.


Για τον «αριστερό» της εποχής μας ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως στο πέρασμα του ιστορικού χρόνου αυτή η έννοια, που άλλοτε, σε συνθήκες απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, σήμαινε στην Ελλάδα αγωνιστής και ριζοσπάστης, έχει εντελώς φθαρεί. «Τόσο που φτάσαμε στο σημείο ένα "αριστερό" κόμμα, η ΔΗΜΑΡ, να κυβερνά μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας μια σκληρή αντιλαϊκή ατζέντα. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος ενός άλλου "αριστερού" κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της συνέλευσης του Συλλόγου των Ελλήνων Βιομηχάνων, κήρυξε πρόσφατα την "κοινωνική ειρήνη". Εδειξε με τον τρόπο αυτό πως και το άλλο κομμάτι της λεγόμενης "κυβερνώσας Αριστεράς" στην Ελλάδα πατά επίμονα το "κουμπί" του "ανελκυστήρα» που θα την οδηγήσει στον "όροφο" της κυβερνητικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης».

Και επισήμανε ότι το ΚΚΕ επιμένει στους κοινωνικούς όρους και στον προσανατολισμό της λαϊκής συμμαχίας, χωρίς τα επίθετα «αριστερός», «προοδευτικός» κ.ά., που μπορεί να λειτουργήσουν εις βάρος του εργατικού κινήματος. «Ετσι θα ξεχωρίσει η "ήρα από το στάρι", δηλαδή οι δυνάμεις που, παρά την όποια φρασεολογία, δεν ενδιαφέρονται για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, από τις δυνάμεις που έχουν συμφέρον και είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν για κάτι τέτοιο. Χωρίς έναν τέτοιο προσανατολισμό της πάλης και της συμμαχίας δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα, όσα "μείγματα" διαχείρισης, αριστερής, κεντροαριστερής, αριστερο-δεξιάς, κεντρώας κλπ., κι αν ακολουθηθούν. Αυτό το απέδειξε η ζωή. Ο καπιταλισμός έχει νόμους, που είναι αμείλικτοι. Πρέπει να τους γνωρίζουμε για να τον ανατρέψουμε».


Εις μνήμην...
Τη μνήμη του αείμνηστου ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, οκτώ χρόνια από το θάνατό του, τίμησε η Επιτροπή Θεσσαλίας του κόμματος με πολιτικό μνημόσυνο στην πατρίδα του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, όπου βρίσκεται και ο τάφος του.
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προσερχόμενος στην εκδήλωση έκανε την παρακάτω δήλωση: «Προχωράμε μπροστά, έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη των ιδεών μας, της οργάνωσής μας, στη δύναμη των αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου. Εχουμε μεγάλη παρακαταθήκη τους αγώνες ηρωικών γενιών που πέρασαν, της γενιάς του Χαρίλαου Φλωράκη, της ηρωικής αντίστασης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, των μετέπειτα αγώνων του λαού μας. Στηριζόμαστε στη δύναμη, στη ζωντάνια, στην ορμή και στην αποφασιστικότητα της νέας γενιάς». Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι ολόκληρη η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια. Καρτ. 


http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια ? Αριστερος θεωρειτε και ο Λοβερδος ο Κουβελης ο Τσιπρας η Κατσελη κλπ .... Σε λιγο θα λετε και τους Αντι-εξουσιαστες αριστερους....