Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Δραστικές περικοπές αποφάσισε ο ισπανικός οργανισμός σιδηροδρόμων RENFE που αφορούν την κατάργηση 48 από τις 127 σιδηροδρομικές γραμμές μέσων αποστάσεων που κρίθηκαν ελαττωματικές ή μη προσοδοφόρες, καθώς και τη μείωση στο 32% των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η κυβέρνηση το χαρακτήρισε σχέδιο επανεθνικοποίησης αυτού του τμήματος υπηρεσιών χωρίς όμως να έχει καταρτίσει κάποιο σχέδιο. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέχρι τις 30 Ιούνη.


Το «Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμματος Ισπανίας» (PSOE) πρότεινε διαβουλεύσεις με θεσμικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς, στις οποίες θα πρέπει να βρεθεί μια ευκαιρία για διατήρηση των υπηρεσιών με οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Στο μεταξύ, η RENFE δήλωσε πως, εάν οι Αυτόνομες Κοινότητες της Ισπανίας θέλουν να έχουν σιδηροδρομικές υπηρεσίες, θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος, πράγμα που αναγκαστικά περιλαμβάνει και την ανεύρεση σχετικών χορηγών.

Στο μεταξύ, νέες απεργίες ξεκίνησαν στη Μαδρίτη για την υγεία, ενάντια στην κατάργηση των εξωτερικών ιατρείων και την ιδιωτικοποίηση 6 νοσοκομείων, που αφορά 75.000 εργαζόμενους. Η απεργία ξεκίνησε χθες Πέμπτη στις 10:00 και ολοκληρώθηκε σήμερα, την ίδια ώρα. Νέες ημερομηνίες απεργίας ορίστηκαν για την Τετάρτη 22 Μάη, τις 29 Μάη και τις 4 Ιούνη. Η κυβέρνηση μιλά για συμμετοχή 5,62% και τα συνδικάτα για 60%!  
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV 
17-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: