Τετάρτη, Μαΐου 15, 2013

ΨΥΧΡΟ ΑΝΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΦΕΡΕ Ο «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» ΤΗΣ CIA


Τη «λύπη» του για το περιστατικό με τη σύλληψη και απέλαση του αμερικανού Ράιαν Φογκλ στη Μόσχα ως «πράκτορα της CIA» εξέφρασε το Κρεμλίνο, λέγοντας πως δεν βοηθά στη βελτίωση των διμερών σχέσεων -αποφεύγοντας, ωστόσο, σκληρή γλώσσα και υπαινισσόμενο πως δεν θα ακολουθήσουν επιπλέον κινήσεις. 


Ο αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά δεν προχώρησε σε δηλώσεις για το περιστατικό. Ο Φογκλ ήταν τρίτος γραμματέας στην αμερικανική πρεσβεία.

Διά του εκπροσώπου του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην υπόθεση λέγοντας πως «δεν συμβάλλει στη μελλοντική διαδικασία για ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και στο να τεθούν σε νέο επίπεδο οι διμερείς σχέσεις μας».

Η αναφορά σταμάτησε εκεί και δεν περιείχε υψηλότερους τόνους. Η Μόσχα υποστηρίζει πως ο Αμερικανός προσπάθησε να στρατολογήσει Ρώσο για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Την Τετάρτη, ο αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα Μάικλ Μακ Φολ, κλήθηκε στο Κρεμλίνο αλλά δεν δηλώσεις. Όπως επισημαίνει το Reuters, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις πως οι δύο πλευρές θέλουν να δοθεί συνέχεια στο ζήτημα.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: