Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΣΤΗ EUROVISION-ΚΑΤΑΝΤΙΕΣ


Δημοσιογράφοι του λιθουανικού πρακτορείου ενημέρωσης «15min.lt» βιντεοσκόπησαν δύο άνδρες που μιλούν ρωσικά να προσφέρουν χρήματα σε Λιθουανούς για να εξαγοράσουν τις ψήφους τους υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, ώστε η χώρα να κερδίσει το διαγωνισμό της Eurovision.


Στις 18 Μαΐου φοιτητές ενημέρωσαν το «15min.lt» ότι τους προσέγγισαν δύο άνδρες που τους πρόσφεραν 20 ευρώ στον καθένα για να ψηφίσουν πολλές φορές υπέρ της συγκεκριμένης συμμετοχής.

Λιθουανοί δημοσιογράφοι έστησαν κρυμμένες κάμερες και κατέγραψαν τη «συναλλαγή», διάρκειας 10 λεπτών. Σύμφωνα με τους ίδιους, ανάλογα συμβάντα καταγράφηκαν και σε άλλες χώρες.





Στόχος ήταν να χρηματιστούν ομάδες των 10 ατόμων για να ψηφίσουν το τραγούδι που εκπροσωπούσε το Αζερμπαϊτζάν. Όσοι δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, έλαβαν κάρτες SIM για να ψηφίσουν όσες φορές ήταν δυνατό μέσα στα 15 λεπτά της ψηφοφορίας για τους τηλεθεατές.

Οι άνδρες που προέβησαν στους χρηματισμούς ομολόγησαν ότι «στρατολόγησαν» 8 με 10 ομάδες. Ανέφεραν ότι ανάλογο σκηνικό στήθηκε σε 15 χώρες.

Το Αζερμπαϊτζάν έλαβε 12 βαθμούς από τη Λιθουανία στον τελικό της Eurovision.
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: