Κυριακή, Μαΐου 12, 2013

ΌΜΙΛΟΣ SPRINGER: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΈΩΣ ΚΑΙ 200 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ BILD


Στην κατάργηση 170 με 200 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Springer, κυρίως στην εφημερίδα Bild, στο πλαίσιο του σχεδίου για μείωση των δαπανών, όπως αναφέρεται σε προδημοσίευση άρθρου του εβδομαδιαίου περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.
«Ο όμιλος Axel Springer θεωρεί σαφώς πως καθαρές περικοπές είναι απαραίτητες στις έντυπες δραστηριότητές του» και ήδη εξετάζονται οικονομίες «συνολικά 20 εκατ. ευρώ», γράφει το περιοδικό.


Οι συντάκτες της Bild, της ιστοσελίδας Bild.de και της τοπικής βερολινέζικης εφημερίδας Β.Ζ. θα μεταφερθούν στην θυγατρική Bild Digital GmbHm, όπου οι συνθήκες εργασίας είναι «κατά γενική ομολογία λιγότερο καλές από τους υπαλλήλους στις έντυπες εκδόσεις», αναφέρει το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

Προσθέτει ότι προβλέπονται απολύσεις και ο όμιλος ήδη έχει βάλει στην άκρη 50 εκατ. ευρώ για τη «διαρθρωτική προσαρμογή».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αποδοτικότητα της Bild ξεπερνά το 30% και η συμβολή της στα έσοδα του ομίλου Springer ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς από το Ντερ Σπίγκελ, ο όμιλος Bild υποστήριξε πως εξετάζονται διάφορα σενάρια. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε από σήμερα τις συνθήκες μίας επιτυχίας εξίσου οικονομικής για τη δημοσιογραφία των πολυμέσων», δήλωσε στο περιοδικό εκπρόσωπος του ομίλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ 
ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: