Τρίτη, Ιουνίου 04, 2013

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ»: ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ!

Πιο κάτω και απ' το 30% των δυνατοτήτων του, που είχε προτού κλείσει, πριν δυο χρόνια, προοιωνίζεται η επαναλειτουργία που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιούνη, που επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση για το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας στο «Αγία Σοφία».
Η εξέλιξη αυτή, που βρίσκεται πιο κάτω και απ' τις αρχικές υποσχέσεις της συγκυβέρνησης για τη σταδιακή λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, προκύπτει απ' τις απαντήσεις που έδωσε τη Δευτέρα ο διοικητής του «Αγία Σοφία» Μανώλης Παπασσάβας σε μαζικούς φορείς - μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Γονέων με καρδιοπαθή παιδιά - μετά από παράσταση που έγινε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
Απ' τα στοιχεία που έδωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου προκύπτει ότι θα γίνεται χειρουργείο μόνο μια φορά τη βδομάδα ή 50 επεμβάσεις το χρόνο, όταν πριν το κλείσιμό του το ΠΚ έκανε 170 επεμβάσεις το χρόνο. Δηλαδή περιορίζεται στο 29,4% των δυνατοτήτων, όταν οι αρχικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν για 70 επεμβάσεις το χρόνο, τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από 600-700 παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο.

Αντί για 40 άτομα μόνιμα στελέχη που θα επιτρέψουν την πλήρη λειτουργία του ΠΚ, η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει κάποιες τρύπες με επικουρικούς ή με γιατρούς που θα προσληφθούν με ορισμένο χρόνο μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Στην παράσταση διαμαρτυρίας πήραν ακόμα μέρος η πενταμελής επιτροπή των γιατρών της ΕΙΝΑΠ του «Αγία Σοφία», η Επιτροπή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ενώ ήταν προκλητική η παντελής απουσία του σωματείου των εργαζομένων στο «Αγία Σοφία».  
http://902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
4-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: