Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

ΠΡΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΆΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ

Μια ακόμη εξέλιξη που αποκαλύπτει την αδίστακτη αντιλαϊκή πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας και της Πρόνοιας φανερώνει η κραυγή αγωνίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων του Πρότυπου Ειδικού Οικοτροφείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Παλλήνη.

Το πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στο οποίο στεγάζονται σε κλειστή περίθαλψη πενήντα δύο παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down και πολλαπλές αναπηρίες, κινδυνεύει να κλείσει λόγω των μεγάλων οφειλών του ΕΟΠΥΥ στο ίδρυμα που αγγίζουν τις 300.000 ευρώ.


Όπως τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλει τα νοσήλια 11 μηνών. Το καθημερινό νοσήλιο που εισέπρατταν οι οικογένειες έφτανε τα 34,63 ευρώ, όσο δηλαδή τα νοσήλια της τρίτης θέσης ιδιωτικών κλινικών, παρ' όλα αυτά όμως εδώ και αρκετούς μήνες δεν καταβάλλεται ούτε αυτό.

Παράλληλα, και οι 35 εργαζόμενοι του Ιδρύματος είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους ασθενείς, τους γονείς και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, σημειώνει ότι έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τις εξελίξεις στον τομέα της Πρόνοιας, τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, ολοένα και περισσότερα Ιδρύματα, θα βρεθούν αντιμέτωπα με το λουκέτο. Απαιτεί: Άμεση καταβολή των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ.  Άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Άμεση και πλήρης επαναλειτουργία των φορέων που παραμένουν κλειστοί ή υπολειτουργούν. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και Ειδικής Αγωγής. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.). 
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: