Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΜ

Ηρεμία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Κωνσταντινούπολη μετά από μια ακόμα νύχτα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.

Η πλατεία Ταξίμ, που έγινε το κέντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν την Τουρκία εδώ και δύο εβδομάδες έχει επανέλθει σε ηρεμία ενώ ομάδες πολιτών έχουν συγκεντρωθεί δίπλα στο πάρκο Γκεζί, η κατεδάφιση του οποίου στο όνομα της εμπορικής ανάπτυξης έγινε η σπίθα για τη γενικεύμενη αντικυβερνητική διαμαρτυρία.


Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι σκέφτεται να διοργανώσει δημοψήφισμα στην Κωνσταντινούπολη για τα σχέδια ανάπλασης στο πάρκο Γκεζί, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση εμπορικού κέντρου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις διαδηλώσεις που όπως λέει έχουν σκοπό να βλάψουν την Τουρκία.

Η συνάντηση που είχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει την Τετάρτη με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών δεν πραγματοποιήθηκε.

Στο μεταξύ υπό κράτηση παραμένουν δύο δημοσιογράφοι του καναδικού CBC, οι οποίοι όμως δηλώνουν καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με τον τούρκο πρέσβη αναμένεται να αφεθούν σύντομα ελεύθεροι. 

http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: