Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2013

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Θέλουμε ένα μέρος να μείνουμε. Αυτά που είδαμε και ζήσαμε δεν θέλουμε να τα ζήσει άλλος άνθρωπος» λέει η 23χρονη Νασρίν που έφυγε από τη Συρία, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο από ανάγκη και όχι από επιλογή.

Η Νασρίν, ο Μίτρα, ο Αμάντου και ο Σααλίμ εγκατέλειψαν κυνηγημένοι τις χώρες τους για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Είχαν διαφορετική αφετηρία, αλλά κοινή πορεία. Ξεκίνησαν από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και την Ακτή Ελεφαντοστού και διέσχισαν τα σύνορα της Ελλάδας.


Και οι τέσσερις μοιράζονταν την ίδια ελπίδα να ζήσουν κάπου με ασφάλεια και πιο ανθρώπινες συνθήκες. Βρέθηκαν, όμως, όλοι απέναντι στην ίδια σκληρή πραγματικότητα, τη στέρηση ελευθερίας για μήνες σε κάποιο κέντρο κράτησης, την έλλειψη βασικής ιατρικής φροντίδας, τη φτώχεια, το στιγματισμό, τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μέσα από τη νέα τους καμπάνια δίνουν πρόσωπο και φωνή στις ιστορίες της Νασρίν, του Μίτρα, του Αμάντου και του Σααλίμ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και καλούν το κοινό να τις μοιραστεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ιστορίες που πολλοί άλλοι πρόσφυγες δεν μπορούν να πουν, είτε γιατί βρίσκονται σε κάποιο κέντρο κράτησης, είτε γιατί φοβούνται να τις αφηγηθούν.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: