Τρίτη, Ιουνίου 11, 2013

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Νέα κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την  ώρα οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» ενάντια στα σχέδια για το κλείσιμο της επιχείρησης. Παράλληλα, προγραμματίζουν κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου όποτε συνεδριάσουν οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης.


Στο πλευρό τους βρίσκονται αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας» και της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ.

Αλληλεγγύη από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής- Πειραιά Νήσων «Ο Προμηθέας»

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής-Πειραιά-Νήσων «Ο Προμηθέας» στη γενική συνέλευσή του έλαβε απόφαση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στα ΕΑΣ. Όπως τονίζει στο ψήφισμά του:

«Η γενική συνέλευση του συνδικάτου μας καταγγέλλει και καταδικάζει τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ που σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες ετοιμάζονται να απολύσουν εκατοντάδες εργατοϋπαλλήλους των ΕΑΣ είτε κλείνοντάς τα, είτε μέσω των σχεδίων «ενοποίησης» με άλλη αμυντική βιομηχανία.

Όλοι γνωρίζουμε πως χρόνια τώρα οδηγούσαν τα ΕΑΣ αλλά και τις υπόλοιπες αμυντικές βιομηχανίες στην απαξίωση και την εγκατάλειψη.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν είναι τεράστιες και από το γεγονός πως μεγάλο μέρος του χρέους της χώρας οφείλεται στα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα, τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών. Θα μπορούσαν στηρίζοντας και αναπτύσσοντας την κρατική αμυντική βιομηχανία να δημιουργούσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, και ταυτόχρονα να μην πλήρωνε ο εργαζόμενος και ο άνεργος αβάσταχτη φορολογία προκειμένου να υλοποιούνται δεκαετίες τώρα εισαγωγές εξοπλιστικών προγραμμάτων εκατοντάδων δισ.

Αυτήν την πολιτική που υπαγορεύει η ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ την έχει καταγγείλει το ταξικό κίνημα εκατοντάδες φορές, χρόνια τώρα.

Αυτή η ίδια πολιτική σήμερα από τους ίδιους που χρόνια κυβερνάνε μαζί, αυτή τη φορά έρχεται να δώσει την τελική βολή.

Αντισταθείτε.

Όλος ο κλάδος, όλοι οι μεταλλεργάτες βρίσκονται στο πλευρό σας. Θα σταθούμε δίπλα σας σε κάθε κάλεσμα σας για ενιαίους ταξικούς αγώνες για να μην γίνει ούτε μία απόλυση, άλλα και γιατί η ύπαρξη και η ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας μας αφορά όλους.

Καμία απόλυση-καμία ιδιωτικοποίηση». 

http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
11-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: