Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2013

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Καταδίκη των απολύσεων στην ΕΡΤ από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και συμπαράσταση στο μεθοδευμένο κλείσιμο της Πολυκλινικής, καθώς και άλλων νοσοκομείων

Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου τώρα
Να μην καταργηθεί καμιά κλίνη να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάζει ταφόπλακα σε όποιο δημόσιο οργανισμό έχει απομείνει αφού δίνει το δικαίωμα για ιδιωτικοποίηση ή και κατάργηση νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, εργοστασίων αμυντικής βιομηχανίας  κ.λπ.


Ισχυρό δείγμα γραφής δεχτήκαμε όλοι από το «μαύρο» που έπεσε στη κρατική ραδιοφωνία τηλεόραση όπου και με τις αποφάσεις του ΣτΕ απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν δέχθηκε να μπει σε συζήτηση στη βουλή τροπολογία του ΚΚΕ που είχε την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ. ΕΛΛ. για να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα αναδρομικά.

Σε αυτή την απαράδεκτη πράξη πρωταγωνιστής ήταν ο υπουργός υγείας Λυκουρέντζος ο οποίος αρνήθηκε την συζήτηση για να προφυλάξει την ενότητα της συγκυβέρνησης και να ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση νοσοκομείων.

Ήδη σχεδιάζουν το άμεσο κλείσιμο της Πολυκλινικής, του νοσοκομείου Πατησίων, του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και άλλων δημόσιων δομών υγείας.

Από καιρό έχουμε επισημάνει σαν σωματείο τους κινδύνους που θα προκύψουν για την δημόσια υγεία και για τις χιλιάδες απολύσεις ακόμα και υγειονομικών.

 Tο απειλούμενο κλείσιμο της Πολυκλινικής του μοναδικού νοσοκομείου στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Ελλάδας, στην Ομόνοια, θα έχει επιπτώσεις που ο κοινός νους μπορεί να καταλάβει.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της Πολυκλινικής και καλούμε υγειονομικούς, ασθενείς, λαϊκές οργανώσεις να παραβρεθούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου,  στις 10 πμ στην είσοδο της Πολυκλινικής (Πειραιώς και Σωκράτους).

Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση.

Να καταργηθεί τώρα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Να ενισχυθεί η λειτουργία της Πολυκλινικής με προσωπικό και εξοπλισμό για να αποτελέσει μια μικρή υγειονομική ανάσα στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας. 
- See more at: http://left.gr/news/somateio-ergazomenon-nosokomeioy-eyaggelismos-gia-kleisimo-tis-ert-kai-ta-epikeimena-loyketa-se#sthash.WFw3MErO.dpuf

ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: