Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά την απομάκρυνση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο της Μεσογείων και βρίσκεται σε αναζήτηση του προσώπου που θα αναλάβει την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η Ανοιχτή Συνέλευση της ΕΡΤ καλεί σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τι ΕΡΤ θέλουμε;».

Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 έως τις 21:00 στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα.


Όπως λένε οι διοργανωτές θα συζητηθούν προτάσεις για το περιεχόμενο των εκπομπών της ΕΡΤ (ενημερωτικό - πολιτιστικό), για τη διοίκηση και τον τρόπο οργάνωσης της εταιρίας, καθώς και για τον τρόπο χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Οι προτάσεις θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν στο ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΤ, που μεταδίδεται μέσω των συχνοτήτων της EBU. Παρακολουθείστε την παρουσίαση των προτάσεων για την ΕΡΤ από το blog των εργαζομένων «ERT Οpen».

Μετά τη συζήτηση, όπως κάθε απόγευμα, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Τη σκηνή θα καταλάβουν για άλλη μια βραδιά τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και στη συνέχεια θα αναλάβουν την ψυχαγωγία των συγκεντρωμένων ερμηνευτές όπως ο Μάνος Πυροβολάκης, οι Δημήτρης Καλατζής και Μάκης Αμπλιανίτης με το Τρίο Jazz και η Πένη Ραμάντη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο πνεύμα της ημέρας με τις Τσαμπούνες του Κλείδωνα.

Μουσικό πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κτίριο της Λ.Στρατού, μετά τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν εκεί εργαζόμενοι της ΕΤ3 και αλληλέγγυοι πολίτες, φορείς και οργανώσεις. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 19:00.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, την Τρίτη προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου για τη ζημία που έχει υποστεί η εταιρία από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αρνούνται να εγκαταλείψουν το ραδιομέγαρο στη Μεσογείων, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι έχουν προσωπικά χρεωθεί ακριβά μηχανήματα ή μουσικά όργανα ή είναι υπεύθυνοι για το πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ και δεν μπορούν να φύγουν -ως απολυμένοι- από το ραδιομέγαρο χωρίς να λάβουν έγγραφο πιστοποιητικό ότι παρέδωσαν τον εξοπλισμό τους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν λόγους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς έχουν στοχοποιηθεί από κυβερνητικές πηγές και δημοσιεύματα.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, 27 δικηγόροι από την Θεσσαλονίκη κατέθεσαν μήνυση κατά των υπουργών Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου, επειδή δεν εφάρμοσαν την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ. Οι υπογράφοντες την μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη στους υπεύθυνους υπουργούς για μη εφαρμογή της διαταγής και παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση που έχουν καταθέσει τρία δημοσιογραφικά σωματεία κατά του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό για παραβίαση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, με την οποία διατάχθηκε η άρση του «μαύρου» που έχει πέσει στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ είναι εξ ορισμού άμεσα εκτελεστή, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας που εκδόθηκε έως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν συνεδρίαση η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ και εξειδίκευσε την απόφαση.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: