Πέμπτη, Ιουνίου 06, 2013

ΒΟΛΕΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η Εξεταστική άσκησε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη Βουλή πριν την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ενώ υποτίθεται ότι οι εργασίες της Επιτροπής είναι απόρρητες, εδώ και μήνες γίνονται «επιλεκτικές διαρροές» προκειμένου να ενοχοποιηθεί αποκλειστικά ο ίδιος.

«Δεν θυμάμαι στο παρελθόν τέτοιο ευτελισμό Επιτροπής της Βουλής» τόνισε.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτή η γαλλική επιστολή στην οποία βασίστηκε η πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του δεν είναι καινούργιο στοιχείο, αλλά γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο.

Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος είχε δύο φορές αναφερθεί στο θέμα στο παρελθόν.

Ο κ. Παπακωνσαντίνου είπε ακόμα ότι ούτε οι Γάλλοι πρωτοκόλλησαν την επιστολή, ενώ δεν υπήρχε κανένα συνημμένο στοιχείο.

«Θεωρώ ευτύχημα ότι βρέθηκε αυτή η επιστολή, γιατί επιβεβαιώνει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς μου ότι δεν έκρυψα τίποτα από την πρώτη στιγμή» συνέχισε.

«Τι μας λέει η επιστολή; Ότι οι Γάλλοι γνωρίζαν ότι τα στοιχεία αυτά ήταν προϊόν υποκλοπής, τα χαρακτήρισαν απόρρητα και δεν τα πρωτοκόλλησαν. Αλλά όλα αυτά δεν αναφέρονται στο κατηγορητήριο» συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος άσκησε κριτική και στους Διώτη και Ευ.Βενιζέλο, που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι ακόμα και αν ο ίδιος έκανε τα πάντα για να κρύψει τη λίστα -όπως κατηγορείται- γιατί εκείνοι δεν έκαναν τίποτα ή δεν φρόντισαν να επικοινωνήσουν μαζί του, ώστε να ενημερωθούν σχετικά.

Ο πρώην υπουργός είπε ακόμα ότι δεν είναι τυχαίο το ποσό που επιλέχθηκε να αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως «έσοδα που χάθηκαν για το ελληνικό Δημόσιο» από μη αξιοποίηση της λίστας, προκειμένου -όπως είπε- να στοιχειοθετηθεί κακούργημα εις βάρος του.

«Γιατί αν γλιτώσει ο Παπακωνσταντίνου με πλημμέλημα, θα μας πάρουν με τις πέτρες, όπως ακούγεται χαρακτηριστικά» είπε. 

Τι έκαναν οι διάδοχοί μου κατά της φοροδιαφυγής τόσους μήνες μετά, αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχηγούλη, εσύ δεν ήσουν κορυφαίος υπουργός και τσάρος αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος?

Μπορείς τώρα να γευτείς τη σαπίλα από πρώτο χέρι. Καλη όρεξη ......