Τρίτη, Ιουνίου 04, 2013

«ΈΚΟΨΑΝ» ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Την ματαίωση της έκθεσής της στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «η είδηση υπό διωγμό» καταγγέλλει η Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ.

Η Ένωση (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει ότι με πρόσχημα «διαδικαστικά κωλύματα» το Ευρωκοινοβούλιο «έκοψε» την έκθεση που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί σήμερα, 3 Ιουνίου, καθώς της ανακοινώθηκε ότι η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει.


Στην ανακοίνωσή της η Ε.Φ.Ε. επισημαίνει πως στην έκθεση παρουσιάζεται ένα μικρό μόνο μέρος της πραγματικότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ελληνικό τύπο, γεγονός που ίσως σόκαρε κάποιους γραφειοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου. Το κόψιμο της έκθεσης καταδεικνύει ότι είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του Ευρωκοινοβουλίου για την ελευθερία του τύπου, αφού στην πραγματικότητα το μόνο που κάνει είναι να εκδίδει ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του.

Η Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ καλεί «όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις του κόσμου καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων  να στηρίξει τον αγώνα της ΕΦΕ σε αυτή την επίθεση που δέχεται η προσπάθεια μας για την ‘’ελεύθερη παρουσίαση της είδησης’’, από κάποιους γραφειοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα».

«Η έκθεση  θα παρουσιαστεί και θα προβληθεί  στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο ημερίδας στα τέλη του Ιουνίου. Κι εκεί θα είμαστε όλοι μαζί για να ενώσουμε τις φωνές μας και  να ακουστεί η κραυγή αγωνίας μας μέχρι τους τοίχους που δεν μας επιτρέψατε να εκθέσουμε τα χαστούκια που τρώμε καθημερινά προσπαθώντας να ενημερώσουμε τους πολίτες, και να καταγράψουμε την ιστορία του τόπου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: topontiki.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
4-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: