Σάββατο, Ιουνίου 15, 2013

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΡΤ-ΜΑΪΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εναντίον του μεταβατικού σχήματος για την ΕΡΤ, κατά της «ΕΡΤ- μαϊμού», τάσσονται οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης με ψήφισμά τους, αντιδρώντας στην πρόταση του πρωθυπουργού περί ολιγομελούς ομάδας που θα εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα έως ότου λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.




«Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία «μαϊμού» ΕΡΤ. 

Κανένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, απολυμένος – κατά την κυβέρνηση- εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είτε συνάδελφος εκτός ΕΡΤ δεν πρόκειται να αποδεχτεί να «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στην «επιχείρηση – σκούπα» του υπουργού Οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις» . 

Την ίδια ώρα, έντονη φημολογία στους διαδρόμους της ΕΡΤ κάνει λόγο για επαφές στελεχών της ΕΡΤ με στελέχη της Ν.Δ., προκειμένου να δημιουργήσουν μηχανισμό επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, με «δικά τους παιδιά» και να αποφύγουν το «μαύρο» στις τηλεοπτικές οθόνες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται όχι μόνο γαλάζιοι δημοσιογράφοι, αλλά και τεχνικοί και άλλες ειδικότητες. 

Το σχέδιο «ολιγομελούς ομάδας» είναι αδύνατο να βγει στον αέρα, εάν δεν περιλαμβάνει όλο τον ειδησεογραφικό μηχανισμό της ΕΡΤ, ο οποίος είναι απαραίτητος για ένα ευπρεπές, ολοκληρωμένο και έγκυρο ειδησεογραφικό πρόγραμμα. Όπως λένε στελέχη της τηλεόρασης, ακόμα και για την προβολή μαγνητοσκοπημένων προγραμμάτων (κονσέρβα) είναι αναγκαίος μεγάλος αριθμός τεχνικού προσωπικού, από τον κεντρικό έλεγχο μέχρι τη ροή και τους αναμεταδότες. 

Πηγή: avgi.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: