Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2013

ΤΑ ΛΑΧΕΙΑ «ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ» ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Το φάσμα του ναυαγίου που απειλεί την ιδιωτικοποίηση και του ΟΠΑΠ φοβίζει την κυβέρνηση. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω των καθυστερήσεων στην υπογραφή της 12ετούς σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων σε κοινοπραξία, όπου συμμετέχει ο ΟΠΑΠ.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Ανδρέας Ταπραντζής, στόχος είναι να έχει επιτευχθεί η πώληση των κρατικών λαχείων έως το τέλος του Ιουνίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.


Όπως παρατηρεί το διεθνές πρακτορείο, η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό επενδυτικό σχήμα Emma Delta κινδυνεύει λόγω καθυστερήσεων στην υπογραφή της 12ετούς σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων σε κοινοπραξία, όπου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ, η Ιντραλότ, και η εταιρεία Scientific Games.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ, κατακύρωσε χθες σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύμβαση με την εταιρεία Ιντραλότ για την εγκατάσταση και συντήρηση του νέου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού για 3 + 2 έτη. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ΟΠΑΠ θα καλέσει την Ιντραλότ να προσκομίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης εντός των επόμενων εβδομάδων.

Είχε προηγηθεί αιχμηρή εξώδικη διαμαρτυρία της Ιντραλότ, με την οποία καλούσε την ΟΠΑΠ να σταματήσει τις «παρελκυστικές τακτικές» και να καλέσει την Ιντραλότ να υπογράψει τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού, για τον οποίο έχει πλειοδοτήσει η Ιντραλότ.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι, εάν και από τις 6 Απριλίου η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη συμφωνία με την Ιντραλότ, ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις.

Στο εξώδικο, η Ιντραλότ κατηγορεί τον Οργανισμό ότι υπονομεύει την όποια διαδικασία συνδιαλλαγής αφού «οι ενέργειες της διοίκησης της ΟΠΑΠ προδήλως υποδηλώνουν την πρόθεση να μην υπογραφούν οι συμβάσεις για τον τεχνολογικό πάροχο του οργανισμού για 3 + 2 έτη».

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία για απόκτηση του ΟΠΑΠ από την Emma Delta επετεύχθη τον Μάιο, με τίμημα 712 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Αυγή

ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: