Κυριακή, Ιουνίου 16, 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ-ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένει το απόγευμα της Κυριακής η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να επιστρέψουν στην πλατεία.


Οι απόπειρες των διαδηλωτών να εισέλθουν εκ νέου στην Ταξίμ και το γειτονικό πάρκο Γκεζί ήλθαν στον απόηχο των σφοδρών επεισοδίων που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η Αστυνομία εισέβαλε στον χώρο και σκόρπισε τους συγκεντρωμένους πολίτες.
Χθες αστυνομικοί με υποστήριξη τεθωρακισμένων απέκλεισαν την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ από τα μεγάφωνα οι αρχές καλούσαν τον κόσμο να αποχωρήσει.

Έπειτα, οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν στο διπλανό πάρκο Γκεζί όπου έχουν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές εδώ και πάνω από δυο εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες.
Ανταποκριτής του BBC μετέδιδε ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν αργά, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατώντας ασπίδες εν μέσω νέφους από δακρυγόνα. Οι περισσότεροι διαδηλωτές επέλεξαν να φύγουν γρήγορα για να μην τραυματιστούν. 
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
16-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: