Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την αναδιάρθρωση των κυπριακών υπουργείων Υγείας, Γεωργίας και Παιδείας ανέλαβε να μελετήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Τράπεζας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα καταφθάσει στην Κύπρο, γι' αυτόν τον σκοπό, την ερχόμενη Τετάρτη.  Με στόχο προφανώς να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα του αστικού κράτους για να στηρίζει την κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων, να ενισχυθεί η δυνατότητα ταχύτερης προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες των κεφαλαιοκρατών. 

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο και αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης», η κάθοδος των εμπειρογνωμόνων, συνάδει με την υποχρέωση που προκύπτει για τη διεξαγωγή, από ανεξάρτητο εξωτερικό μελετητή, μελέτης «εκσυγχρονισμού» της κυπριακής δημόσιας υπηρεσίας, σύμφωνα με πρόβλεψη του μνημονίου που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.

Η μελέτη θα κοστίσει γύρω στο 1.100.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, μέχρι το τέλος του 2014.

Κατά την πρώτη φάση θα καλυφθούν οι τομείς της Υγείας, της Γεωργίας και της Παιδείας και κατά την δεύτερη φάση θα αξιολογηθεί η διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, με σκοπό να δοθούν συμβουλές προς την κυβέρνηση, για την αποδοτικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, πάντα για λογαριασμό και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η διαδικασία αποτελεί την προετοιμασία της αντιλαϊκής μεταρρύθμισης της κυπριακής δημόσιας διοίκησης και αναμένεται να συνοδευτεί με αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων και απολύσεις.  http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: