Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχαν σήμερα εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και στο «18 ΑΝΩ» και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, σήμερα Τετάρτη 26 Ιούνη. Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τον Α. Γεωργιάδη ότι θα προχωρήσουν, όπως έχει σχεδιαστεί, οι συγχωνεύσεις συνολικότερα στον τομέα της υγείας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αρκετές μετακινήσεις εργαζομένων. Μέσα στον Ιούλη θα ξαναπραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση.


Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου εκφράστηκε η ανησυχία των εργαζομένων για ένα «νέο κύμα απολύσεων και ατομικών συμβάσεων με νέες περικοπές κατά το πρότυπο της ΕΡΤ» όπως σημειώθηκε. Αναφέρθηκε δε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ έχει μειωθεί κατά 50% από το 2009. Επισημάνθηκε η εκρηκτική κατάσταση στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ για τα οποία τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό εξαντλούνται τον Αύγουστο. Όλα αυτά έγιναν στο όνομα της «ανάπτυξης του ΟΚΑΝΑ» με καθοριστικές ευθύνες των κυβερνήσεων και είχαν ως αποτέλεσμα να απαξιωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες, να κλείσουν 4 προγράμματα σε Αθήνα και Πειραιά το 2011 και το 2012.

Ακόμη, καταγγέλθηκε ότι ολοένα και περισσότεροι άστεγοι και άποροι εισέρχονται στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, από τους 90 αποδέκτες των υπηρεσιών στη μονάδα του «Αγίου Σάββα» οι 15 είναι άστεγοι και οι μισοί ζουν από τα συσσίτια.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν τις φιέστες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, που έχει τις δικές της ευθύνες για την κατάσταση. 
http://www.902.gr/

 ΠΡΕΖΑ TV
26-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: