Σάββατο, Ιουνίου 08, 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ρολά κατέβασαν την Παρασκευή στα περισσότερα καταστήματα του ταχυδρομείου της Πορτογαλίας (CTT) οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και λουκέτο σε δεκάδες υποκαταστήματα.
Στην απεργία συμμετείχε πάνω από το 90% των εργαζομένων στη Λισαβόνα, στο Πόρτο και στην Κοΐμπρα, σύμφωνα με το εθνικό συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα ταχυδρομεία και στις τηλεπικοινωνίες (STCP).


Η διοίκηση των πορτογαλικών ταχυδρομείων, η οποία αναδιοργανώνει το εθνικό τους δίκτυο, σχεδιάζει να κλείσουν 124 υποκαταστήματα και παράλληλα να ανοίξουν 78 σε συνεργασία με δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Φρανσίσκο ντε Λασέρδα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των CTT.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στη συμφωνία της Πορτογαλίας με την τρόικα προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

Ήδη στο ίδιο πλαίσιο η διαχείριση των αεροδρομίων της χώρας έχει ανατεθεί για 50 χρόνια στη γαλλική εταιρεία Vinci, ενώ μέρος του μετοχικού κεφαλαίου των δημόσιων επιχειρήσεων ηλεκτρισμού EDP και REN έχει δοθεί σε επενδυτές από την Κίνα και το Ομάν.

Στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων δίνεται μεγάλη βαρύτητα σε αυτήν της TAP της δημόσιας εταιρείας αερομεταφορών, της ασφαλιστικής εταιρείας της δημόσιας τράπεζας CGD, την θυγατρική των πορτογαλικών σιδηροδρόμων η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά φορτίων (CP Carga) κ.ά.

Ενδιαφέρον για την εξαγορά των πορτογαλικών ταχυδρομείων έχουν ήδη εκδηλώσει πολλές επιχειρήσεις της Βραζιλίας, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας ενόψει της επίσκεψης της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ στην Πορτογαλία τη Δευτέρα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: