Κυριακή, Ιουνίου 09, 2013

ΗΠΑ: ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ PRISM

Αμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπίας ζήτησε χθες τη διεξαγωγή έρευνας για τη διαπίστωση εγκληματικής αμέλειας σχετικά με την υπόθεση των μυστικών προγραμμάτων παρακολούθησης, που είχε θέσει σε εφαρμογή η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και τα οποία διέρρευσαν στον Τύπο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Διευθυντή Αντικατασκοπίας Τζέιμς Κλάπερ.


Η διαταγή της εκπόνησης μίας «αναφοράς για εγκληματικές ενέργειες» από την NSA ακολούθησε τους μύδρους που εξαπέλυσε ο Διευθυντής Αντικατασκοπίας για τις «ασυνείδητες αποκαλύψεις» του άκρως απόρρητου προγράμματος συλλογής ηλεκτρονικών δεδομένων PRISM. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πόσο ευρεία πρόκειται να είναι η υπό διεξαγωγή έρευνα από την NSA. Η αναφορά που θα συνταχθεί θα κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή του, νωρίτερα χθες, ο Κλάπερ είχε παραδεχθεί την ύπαρξη του προγράμματος PRISM για πρώτη φορά και δήλωσε πως ο στόχος του έχει παρεξηγηθεί από τα μέσα ενημέρωσης. Όπως τόνισε, το πρόγραμμα είναι απολύτως νόμιμο, δεν στρέφεται εναντίον Αμερικανών πολιτών και έχει βοηθήσει να αποτραπούν απειλές κατά της χώρας.

Το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία PRISM αποσκοπεί στην παρακολούθηση και καταγραφή της επικοινωνίας ξένων χρηστών του Ίντερνετ, που διαμένουν εκτός των ΗΠΑ, σε εννέα μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Πηγή:ΑΜΠΕ
http://www.enet.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: