Τρίτη, Ιουλίου 23, 2013

AVANTIS SUITES HOTEL-ΕΡΕΤΡΙΑ: ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Με την απόλυσή της απάντησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Avantis suites Hotel» στην Ερέτρια, Γ. Κάλφας, στην παρέμβαση της προέδρου της Ενωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων Ασημίνας Καραμπέτσου και εργαζόμενης στο ξενοδοχείο, που διεκδίκησε εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, τήρηση των ωραρίων, των προγραμμάτων και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους. Τα αιτήματα που διατύπωσε η συνδικαλίστρια ο εργοδότης τα χαρακτήρισε «κομμουνιστική λογική»!
Η απόλυση της συνδικαλίστριας έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από σωματεία και εργαζόμενους άλλων κλάδων της περιοχής. Αλληλέγγυα στον αγώνα για την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας. Καταδικάζει «τόσο την απαράδεκτη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου της Ερέτριας "Avantis suites Hotel", όσο και την επικίνδυνη άποψή του ότι "πρόκειται για κομμουνιστική λογική η συλλογική διεκδίκηση ανθρώπινων όρων εργασίας". Τέτοιες ενέργειες και λογικές εργοδοτών δεν πρέπει να μένουν χωρίς "συλλογική απάντηση"», υπογραμμίζει.

Την ακύρωση της απόλυσης ζητούν το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, η Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων η συνδικαλίστρια απολύθηκε μια μέρα μετά τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 16 του Ιούλη. Δυο μέρες πριν (13 και 14 Ιούλη) η συνδικαλίστρια είχε δουλέψει 26 ώρες (!), με αποτέλεσμα την Κυριακή να λιποθυμήσει. Η απάντηση του εργοδότη σε παρέμβασή της μετά το περαστικό -τονίζει η Ενωση- ήταν ότι «η συλλογική διεκδίκηση ανθρωπίνων όρων εργασίας αποτελεί "κομμουνιστική λογική" και δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία δίνοντας παράλληλα προθεσμία για να αναθεωρήσει τη στάση της».
Σε χτεσινή συνάντηση του σωματείου με τον εργοδότη, ο δεύτερος δήλωσε ότι δε συζητά αν δεν αποσυρθεί η καταγγελία από την Επιθεώρηση Εργασίας.
http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: