Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2013

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ

1. Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι.Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις των οργάνων των εργαζομένων με τον νέο υφυπουργό για την δημόσια τηλεόραση

2. Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 5000 υπάλληλοι δήμων και άλλοι τόσοι περίπου εκπαιδευτικοί. Παράλληλα απολύσεις θα γίνουν σε  30 δήμους, από τους οποίους θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλων το Υπουργείο Εσωτερικών. 

3. Τέσσερα άτομα, ένας εργάτης και τρεις μηχανικοί, τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της εταιρίας πρότεινε στους εργαζόμενους μείωση των βασικών μισθών.




4. Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η διοίκηση της εταιρείας Nutriat.800 εργαζόμενοι αναμένεται να απολυθούν.Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.



5. Στον «αέρα» βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τη βούλα του υπουργείου Εργασίας, έγγραφο του οποίου καταργεί την πενθήμερη εργασία στις ατομικές συβάσεις για τις οποίες έχει παρέλθει η μετενέργεια.



6. Τα σούπερ μάρκετ "Αρβανιτίδης" στην Θεσσαλονιίκη απέκλεισαν το Σάββατο εργαζόμενοι που ζητούν από την εργοδοσία των καταστημάτων την ανάκληση των απολύσεων αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων.



7. Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν Ομοσπονδίες Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα το Σάββατο 29 στην Αθήνα ενάντια στις απολύσεις και την κυβερνητική πολιτική.



Καταστολή-Κοινωνικά

1. Το Σάββατο το απόγευμα, τα ΜΑΤ διαλύουν συγκέντρωση αντιφασιστών μπροστά από το ξενοδοχείο Αστήρ, στην Πάτρα, όπου υπήρχε προγραμματισμένη ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρβανίτη. Αργότερα προσάγονται 19 άτομα από το κέντρο της Πάτρας, ανάμεσα στους οποίους και 2 ανήλικοι. Οι 5 από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι πέρασαν από εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής, με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης. Οι 2 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Οι υπόλοιποι 12, διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και διακεκριμένες φθορές. Ένας συλληφθέντας κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα σωματικής βλάβης. Τη Δευτέρα οι 12 συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία και δικάζονται την  Τετάρτη στα δικαστηρια της Πάτρας. Μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν υπήκοο Νέας Ζηλανδίας με ληγμένη βίζα.

2. Ο Κώστας Σακκάς κλείνει πάνω από 30 μέρες απεργίας πείνας λόγω της παράνομης παράτασης της προσωρινής του κράτησης πέραν του έτους και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται συνεχώς. Από τις 17 Ιούλη νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ως ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν πορείες, μικροφωνικές και άλλες δράσεις, τις προηγούμενες μέρες σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες επαρχιακές πόλεις.

3. Συνεχίζονται οι καταγγελείες για βασανισμούς μεταναστών από μπάτσους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

4. Εκκένωση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην κατάληψη στέγης "Κελί της Ελευθερίας", στον χώρο των φοιτητικών εστιών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Δεκάδες μπάτσοι όλων των ειδών εισέβαλλαν στον χώρο, έκαναν ψαχτήρι σε κάθε τι, κατέσχεσαν έντυπο υλίκό, συνέλαβαν μια 4μελή οικογένεια και έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν όλοι μαζί με τα πράγματά τους.

https://www.1431am.org/deltio

ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: