Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2013

Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΣΑΤΣΙΕΣ

 Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης λαμβάνει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή αριθμεί πλειοψηφία 155 βουλευτών.
Το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα αναμένεται να ψηφιστεί έως την προσεχή Τετάρτη, την παραμονή δηλαδή της έλευσης του γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε.


Η μάχη στη Βουλή θα είναι σκληρή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς που σηκώνουν το κύριο βάρος του πολυνομοσχεδίου να πρέπει να εμφανιστούν συνεπείς στα όσα συμφώνησαν με τους δανειστές και χωρίς να υποχωρήσουν στις απολύσεις και στην κινητικότητα, που αποτελούν βασικά προαπαιτούμενο για την εκταμίευση και των υπόλοιπων τμημάτων της δόσης.

 Πάντως το ζήτημα των απολύσεων προκαλεί ήδη έντονες αναταράξεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς θίγει μια βασική "κόκκινη γράμμη" στη συνείδηση των βουλευτών των δύο κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση και λόγω της οριακής σχετικά πλειοψηφίας η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επιτελείο του Αντιπρόεδρου Ευάγγελου Βενιζέλου είναι μεγάλη για την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Υπάρχει όμως και αισιοδοξία που στηρίζεται στο γεγονός ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα ρισκάρουν μια αρνητική ψήφο που μπορεί να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης και να πυροδοτήσει απρόβλεπτες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. 

Οι πιέσεις πάντως που θα ασκηθούν από Σαμαρά και Βενιζέλο στους "γαλάζιους" και «πράσινους» βουλευτές θα είναι μεγάλες, πολιτικά και επικοινωνιακά, παράλληλα με την κοινωνική πίεση και τις απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όχι μόνο.

Τα 108 άρθρα του πολυνομοσχεδίου θα αποτελέσουν την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση συνεργασίας η οποία στοχεύει στην εξάντληση της 4ετίας, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι ακόμη και από τα επιτελεία των δύο αρχηγών που θεωρούν πλέον πιθανό ένα ..."ατύχημα". 


http://www.newsit.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: