Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2013

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Ιουλίου μια παρέα παιδιών δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα περίπου 8 με 10 ατόμων κουκουλοφόρων με ρατσιστική πρόθεση με σκοπό τον εκφοβισμό. Αυτά τα άτομα ήταν οπλισμένα με πτυσσόμενα γκλόπ και καδρόνια. Στη συνεχεία ακλούθησαν φασιστικά και ρατσιστικά σχόλια λόγω των δυο παιδιών οι όποιοι ήταν μετανάστες αποκαλώντας τους χιμπατζήδες. Εκτός όμως από ρατσιστικά και υβριστικά σχόλια, δέχθηκαν μανιώδη χτυπήματα από τα όπλα που είχαν.
Επίσης κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τα μέσα μετακίνησης τους ώστε να μην μπορούν να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ανήλικοι και δεχτήκαν σωματική και ψυχική βία, οι νεαροί τραυματίες μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έχοντας σοβαρά τραύματα στα χέρια, στην πλάτη και στον θώρακα με σκοπό να αμυνθούν, αλλά και να προστατευόσουν τους υπόλοιπους. Χωρίς καμία πρόθεση βίας προσπαθούσαν να τους καθησυχάσουν, αλλά μάταια. Το γεγονός αυτό διήρκησε 20-30 λεπτά. Ήταν υπερβολικά ακραίο αν σκεφτεί κανείς ότι τρία από τα παιδιά ήταν ανήλικα κορίτσια. Βλέποντας ένα αντιφασιστικό μήνυμα, εξοργιστήκαν και συνέχισαν με περισσότερη βία τον ξυλοδαρμό απαιτώντας να μάθουν ποιος το έγραψε. Σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησαν υβριστικά και φαλλοκρατικά σχόλια και σπρωξίματα στις τρείς κοπέλες. Τέλος, φεύγοντας απείλησαν πως θα τους σκοτώσουν όλους και πως θα κλέψουν τα αντικείμενα που είχαν πάνω τους.
Αυτός ο φασιστικός τρόπος σκέψης πρέπει να καταπολεμηθεί και να απομονωθεί άμεσα από κάθε μέλος της κοινωνίας μας, γιατί αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο. Μας θίγει σαν ανθρώπους και κατά συνέπεια απειλεί και τις ζωές μας. Σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε την κοινωνία, γιατί ο φασισμός εξαπλώνεται και θέτει σε κίνδυνο αθώες ζωές.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ σήμερα αυτοί, αύριο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1481498
ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: