Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2013

DEUTSCHE BANK- ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΕΡΔΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΑ... ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τα μισά της κέρδη σε... μηνύσεις «έφαγε» στο β' τρίμηνο του έτους η Deutsche Bank, με αποτέλεσμα να ανέβει στα 3 δισ. ευρώ το σύνολο των εξόδων της στις δικαστικές αίθουσες!
Και αυτό παρά τη διαβεβαίωση της «διπλής ηγεσίας» προς τους εργαζομένους, όταν ανελάμβανε τα ηνία της τράπεζας πριν από έναν χρόνο, ότι θα έκανε τα πάντα για να ξεκαθαρίσουν οι «αμαρτωλές» εκκρεμότητες του παρελθόντος...
Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 335 εκατ. ευρώ, καθώς η διοίκηση χρειάστηκε να επιβαρύνει τον ισολογισμό με 630 εκατ. ευρώ για δικαστικά έξοδα, αφού εκτός από τις έρευνες για ενυπόθηκες απαιτήσεις στις ΗΠΑ και το «σίριαλ» στη Γερμανία της δικαστικής διαμάχης με τον οίκο Kirch, η Deutsche Bank είναι μία από τις τράπεζες που εμπλέκονται και στην έρευνα για τη χειραγώγηση του Libor.

Οσον αφορά τα έσοδα του ομίλου, σημείωσαν άνοδο 2%, στα 8,2 δισ. ευρώ. Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας (Core Tier I) διαμορφώθηκε στο 10%, με την τράπεζα να επισημαίνει πως δεν διαπιστώνει κίνδυνο για τον μακροπρόθεσμο στόχο της να τον ανεβάσει στο 12%.
Ηταν 31 Μαΐου του 2012, όταν ο Ελβετός Γιόζεφ Ακερμαν αποχώρησε από το «τιμόνι» της Deutsche Bank, αφήνοντας στο πόδι του όχι έναν, αλλά δύο διαδόχους, που θα ανελάμβαναν από κοινού να την οδηγήσουν στο μέλλον.
Ο Γιούργκεν Φίτσεν και ο Ανσου Γιάιν είχαν υποσχεθεί μια «νέα κουλτούρα» στο μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Γερμανίας, για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη αναλυτών και πελατών, αλλά ο απολογισμός τους φαίνεται μάλλον φτωχός.
Και οι ίδιοι όμως φαίνεται πως έχουν χαμηλώσει τους τόνους σε σχέση με τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του παρελθόντος, μια και πρόσφατα μιλώντας στους μετόχους ακούστηκαν λιγότερο αυστηροί: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εργασία περίπλοκη και γεμάτη προκλήσεις. Μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας δεν μπορεί να διαταχθεί εκ των άνω. Δεν γίνεται ενεργοποιώντας έναν μοχλό. Πρέπει να γίνει βήμα βήμα, για να αλλάξει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας».
Σημειώνεται πως η Deutsche Bank βρίσκεται επί σειρά ετών στο επίκεντρο σκανδάλων που έχουν εξοργίσει μετόχους και αναλυτές. Μεταξύ άλλων, έχει κατηγορηθεί για αδιαφανείς συναλλαγές με ακίνητα, χειραγώγηση επιτοκίων, στοιχήματα στα όρια της νομιμότητας με επιχειρηματίες, φοροαποφυγή σε υποθέσεις εμπορίας δικαιωμάτων ρύπανσης και πολλά άλλα.
Κατερίνα Κοσμά
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: