Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2013

ΈΝΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ E-BOOKS Η APPLE

Σε μία σαρωτική απόρριψη της στρατηγικής της Apple το 2010 για την πώληση e-books στο Διαδίκτυο, ομοσπονδιακή δικαστής απεφάνθη ότι η εταιρεία συνωμότησε με πέντε μεγάλους εκδοτικούς οίκους για να αυξηθούν οι λιανικές τιμές των e-books και συνεπώς κρίθηκε ένοχη.

Η δικαστής Denise Cote δήλωσε πως η Apple παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, παίζοντας «κεντρικό ρόλο» σε μία συνωμοσία με τους εκδότες ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός.


Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, την αγωγή κατά της Apple είχε καταθέσει η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία την κατηγόρησε ότι, μέσα στους μήνες που προηγήθηκαν της διάθεσης του iPad στην αγορά, ενορχήστρωσε μια συνεννόηση ανάμεσα σε πέντε μεγάλους εκδοτικούς οίκους, η οποία τους επέτρεψε να αυξήσουν την τιμή των e-books από τα 9,99 δολάρια που είχαν οριστεί από το Amazon στα 12,99 και 14,99 δολάρια για τα νέα βιβλία και τα μπεστ-σέλερ.

Η δικαστής ανακοίνωσε επίσης πως θα διεξαχθεί νέα δίκη για να καθορισθεί το ποσό των αποζημιώσεων που θα πρέπει να καταβάλει η Apple, η οποία σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Πηγή: Reuters

Κανόνη Κατερίνα, k.kanoni@eleftherotypia.net  

http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: