Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ VODAFONE-WIND

Οι εργαζόμενοι των Vodafone και Wind ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις τους για τα σχέδια των δυο τηλεπικοινωνιακών να δημιουργήσουν νέα, κοινή εταιρεία.

Αίτημα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με το οποίο ζητούν συνάντηση μαζί προκειμένου να του εκθέσουν τις δικές τους θέσεις, αναφορικά με τα σχέδια των εταιρειών Vodafone και Wind να προχωρήσουν στην δημιουργία νέας, κοινής, εταιρείας η οποία θα έχει ως αντικείμενο της την κοινή χρήση και ανάπτυξη των δικτύων, απέστειλαν οι εργαζόμενοι των δύο εταιρειών.


Στην ανοικτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες εκφράζουν ανησυχία για τα σχέδια που έγιναν γνωστά και αφορούν στο network sharing («κοινή χρήση και ανάπτυξη δικτύων») που σχεδιάζουν Vodafone και Wind.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η υλοποίηση των σχεδίων δεν θα οδηγήσει σε δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά, όπως επισημαίνουν, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τις θέσεις και τους όρους εργασίας.Στην επιστολή των δύο σωματείων επισημαίνεται ακόμη ότι η υπόθεση αφορά περίπου 3.000 εργαζομένων στις εταιρείες και για το λόγο αυτό οι ίδιοι επιδιώκουν να έχουν λόγο στην διαμόρφωση των εξελίξεων.

Να θυμίσουμε ότι από την συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες μέρες οι κ. Περσιάνης και Ζαρκαλής προέκυψε ότι οι δύο εταιρείες προτίθενται να προχωρήσουν στην μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε αστικές περιοχές. Σύμφωνα με τα μεγέθη που έγιναν γνωστά η επένδυση θα φτάσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ ενώ, την επόμενη τριετία, πρόκειται να δημιουργηθούν και 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, όπως επισημάνθηκε.


Πηγή: euro2day.gr


ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: