Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2013

ΛΙΣΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 1835 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών, με βάση δημοσίευμα που παρουσιάζει πίνακα με τις κλάδους και θέσεις που καταργούνται σε Νοσοκομεία και στα οποία οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα
Ολόκληρη η ανακοίνωση:



Το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ που παρουσιάζει τον πίνακα με τις κλάδους και θέσεις που καταργούνται σε Νοσοκομεία και στα οποία οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα αποδεικνύει ότι τις διαβεβαιώσεις και τα επικοινωνιακά τρυκ του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως είχαμε τονίσει σαν Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών, δεν μπορεί κανείς να τις παίρνει σοβαρά υπόψη.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο αριθμός των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα εκτινάσσεται μόνο για τα πρώτα Νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης στους 1835, ενώ αρχικά ο ίδιος ο υπουργός μιλούσε για 1250 εργαζόμενους. Ακόμα και οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού που μιλούσε για 1618 διαθέσιμους «ξεπεράστηκαν» από την σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση τα μνημονιακά σχέδια, που προβλέπουν να μπει ουσιαστικά λουκέτο τουλάχιστον σε 50 Νοσοκομεία και να περιοριστούν οι δομές στα υπόλοιπα, πέρα από τις επιπτώσεις στις παροχές υγείας των πολιτών, χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία θα βρεθούν κυριολεκτικά στον «αέρα». 

Απέναντι στην πολιτική που διαλύει τις υπηρεσίες που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, που ξεπουλά δημόσιες υπηρεσίες, παραχωρεί το νερό και το ρεύμα σε ιδιώτες και πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και εξαφανίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή της. Η Ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι πλέον μονόδρομος και μπορεί να πραγματοποιηθεί με συντονισμένο αγώνα διαρκείας όλων των εργαζομένων έχοντας στο πλευρό τους όλη την κοινωνία.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους στην υγεία, τα πρωτοβάθμια σωματεία, να συντονίσουν τη δράση τους με εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς κοινωνικές οργανώσεις για να προστατεύσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, Σχολεία Κοινωνικές Υπηρεσίες και ταυτόχρονα να υπερασπίσουμε από κοινού τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας. Να διαμορφώσουν όλοι μαζί ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής με στόχο να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 23 Αυγούστους αλλά και στις κινητοποιήσεις που το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν.

Μόνο με διαρκή συντονισμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε
ή εμείς ή αυτοί

22 Αυγούστου 2013

ΠΡΕΖΑ TV
22-8-2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: