Σάββατο, Αυγούστου 24, 2013

ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

«Κόντρα στα "ξεφωνητά" του υπουργού Υγείας ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι αναγκαίες και θα δώσουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στο λαό», το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ σε χτεσινή περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, κάλεσαν «τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να είναι σε ετοιμότητα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν και που μοναδικό σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν πελατεία στους επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας».

Σε συνάντηση με το σωματείο συζητήθηκαν τα ειδικά προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της Υγείας, όπως: «Περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Μείωση των δημοσίων υπηρεσιών και παροχών Υγείας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα. Ελλείψεις προσωπικού. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Ρόδου από τις 490 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, καλύπτονται μόνο 270, αριθμός που συνεχώς μειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βάρδιες στις κλινικές καλύπτονται από μία μόνο νοσηλεύτρια και μία μαθητευόμενη, ενώ για να καλυφθούν οι βάρδιες χρωστάνε στο προσωπικό συνολικά 5.000 ρεπό.
Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει φαρμακοποιός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με όσα είπαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, τους γίνονται παρατηρήσεις να μη δημοσιοποιούν τα προβλήματα για να μη δυσφημίζεται το νοσοκομείο, λόγω και της τουριστικής περιόδου», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.  http://www.rizospastis.gr/

 ΠΡΕΖΑ TV
24-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: