Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2013

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ BITCOINS ΣΑΝ ΜΙΑ “ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ” ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ

“Τα Bitcoins δεν θεωρούνται ακόμη ηλεκτρονικά χρήματα ή νόμιμα κεφάλαια”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας στο ZDNet σήμερα.“Τα Bitcoins αναγνωρίζονται σαν μία “λογιστική μονάδα”, ή σαν “ιδιωτικά κεφάλαια”.

Τα Bitcoins μπορεί να αναγνωρίστηκαν από τη Γερμανία σαν λογιστικές μονάδες, αλλά όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο τα Bitcoins μπορούν πλέον να φορολογούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.Το διαδικτυακό νόμισμα με λίγα λόγια θα υπόκειται σε φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, ο οποίος επί του παρόντος φτάνει το 25%. Όμως, όπως όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε φορολογία (όπως οι μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κλπ), τα Bitcoins απαλλάσσονται από το φόρο, εφόσον κάποιος τα κρατάει για περισσότερο από ένα έτος.


Βέβαια τα Bitcoins μπορούν να διαπραγματεύονται ανώνυμα και μένει να δούμε πώς η χώρα θα διασφαλίσει ότι ο φόρος θα καταβάλλεται.

Ο όρος “λογιστική μονάδα”, σημαίνει ότι το Bitcoin δεν είναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία το ευρώ και οδεύει περισσότερο προς την κατεύθυνση ενός περιφερειακού νομίσματος.

Σε ορισμένα μέρη της χώρας, τα Bitcoins κυκλοφορούν ήδη ευρέως. Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, γειτονιές του Kreuzberg ανεπίσημα αναφέρονται σαν Bitcoinkiez (“γειτονιά Bitcoin”), γιατί πολλές επιχειρήσεις (όπως μπαρ, ξενοδοχεία κλπ) αποδέχονται το ψηφιακό νόμισμα ως μέσω πληρωμών.

Πηγή: iguru.gr
   


ΠΡΕΖΑ TV
21-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: