Σάββατο, Αυγούστου 17, 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ

Με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν,οι πολιτικά καθοδηγούμενες "ευχάριστες ειδήσεις" για Ελλάδα και ευρωζώνη αποκρύπτουν την πραγματικότητα

Παρά τους διθυράμβους της κυβέρνησης περί πρωτογενούς πλεονάσματος και επιβράδυνσης της ύφεσης για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα μηνύματα από το εξωτερικό για την ελληνική οικονομία είναι κάθε άλλο παρά θετικά. 

Αναλυτές και φορείς από την Ευρώπη και την Αμερική εκτιμούν ότι, πίσω από τον εξωραϊσμό των πραγμάτων, κρύβονται αμείλικτοι οι αριθμοί που αφορούν στο δημόσιο χρέος, την καλπάζουσα ανεργία και βεβαίως το χρηματοδοτικό κενό τουλάχιστον 4,4 δισ., που θα προκύψει το 2014.


Πρόκειται για ένα πρόβλημα που επισημάνθηκε πρόσφατα από το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το οποίο καθιστά αναγκαίο ένα νέο πακέτο «βοήθειας» για την Ελλάδα, δηλαδή νέα δανειοδότηση στο πρώτο μισό του 2014. Το ενδεχόμενο αυτό περιέγραψε μάλιστα, κατά το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», έκθεση της ομοσπονδιακής Bundesbank, «ανάβοντας φωτιές» στην προεκλογική ατζέντα της Αγκελα Μέρκελ. 

Ενόψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση του Βερολίνου αλλά και της Αθήνας, που έχει επενδύσει πολιτικά στη στήριξη της πρώτης, επιθυμεί να διατηρήσει ένα «θετικό» κλίμα αισιοδοξίας, χωρίς πρόωρες αναφορές σε νέες διασώσεις ή «κούρεμα» χρέους για την Ελλάδα.

Στον αντίποδα, το αμερικανικό οικονομικό Ινστιτούτο Levy προβλέπει άμεση επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και νέα μέτρα λιτότητας ως το 2016, αν συνεχιστεί η πολιτική υπό το υπάρχον πρόγραμμα. Αλλά και τις ευοίωνες ειδήσεις σχετικά με την «έξοδο» της ευρωζώνης από την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2013, επισκίασαν τα οικονομικά στοιχεία των χωρών της Μεσογείου τα οποία δείχνουν ότι η κρίση στην Ευρώπη όχι μόνο δεν πέρασε αλλά αναμένεται να χειροτερέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

- See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4186-ellinika-paramithia-peri-protogenous-pleonasmatos#sthash.oNyF49Q6.dpuf  


ΠΡΕΖΑ TV
17-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: