Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Την ανάγκη να μην εμπλακεί η Ελλάδα σε καμία περίπτωση σε πόλεμο στη Συρία διατύπωσε ο Αλέξης τσίπρας και επανέλαβε την πρότασή του για συζήτηση στη Βουλή ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα την χρήση χημικών από όπου και αν προέρχονται, εξέφρασε την αντίθεσή του στο καθεστώς της Δαμασκού, αλλά επέκρινε με οξύτητα τις δυτικές χώρες για υποκρισία.


Η στάση των δυτικών χωρών δεν είναι καθόλου πειστική, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο οι ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, να επεμβαίνουν χωρίς την έγκριση και τη νομιμοποίηση της διεθνούς κοινότητας, τονίζοντας ότι το πραγματικό επίδικο είναι οι νέες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών.

Για τη στάση της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας είπε ότι εντυπωσιάζει πως την ίδια στιγμή που η πολεμική επέμβαση δεν βρίσκει υποστηρικτές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του τις ζητήσουν.

Και δεύτερος στο χορό της αξιοθρήνητης συμμορίας των προθύμων υποταγμένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο κ. Κεδίκογλου, λίγες ώρες πριν το Βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμμετοχή της Βρετανίας στη πολεμική επέμβαση, δήλωνε πως είναι επιεικώς άκαιρη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Ελληνικής Βουλής για τη Συρία.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι η χώρα μας πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες στην περιοχή για να ματαιωθεί η πολεμική παρέμβαση και να προκριθούν πολιτικές λύσεις ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το βάσιμο ενδεχόμενο να υπάρξει νέο, μεγάλο κύμα προσφύγων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας εκλογές.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: