Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας, στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του κλαδικού σωματείου κλωστοϋφαντουργών «ΚΛΩΘΩ». Σε λίγη ώρα, θα συναντηθούν με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού.


Μαζί τους είναι και οι απολυμένοι από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και από τα Συνεταιριστικά Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν ενταγμένοι σε Προγράμματα Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας, αλλά με το νόμο 4093/2012 καταργήθηκε βίαια η ειδική επιδότησή τους. Καταργώντας την ειδική επιδότηση, που κέρδισαν μετά από αγώνες, η κυβέρνηση κόβει κάθε δυνατότητα από τους απολυμένους να βγουν στη σύνταξη θεωρώντας ως πλασματικά τα χρόνια ασφάλισης της ειδικής επιδότησης.

Συγκεκριμένα με βάση εγκύκλιο του ΙΚΑ, ο χρόνος ασφάλισης θεωρήθηκε ασφαλιστικά ισχυρός μόνο για όσους έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2012, ενώ για τους υπόλοιπους πλασματικός. Προκύπτει άνιση μεταχείριση μεταξύ ασφαλισμένων, που ήταν ενταγμένοι στους ίδιους νόμους για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα.

Όπως επανειλημμένα με συνεχείς κινητοποιήσεις τους δηλώνουν, το σύνολο του χρόνου που διήνυσαν οι απολυμένοι στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση ανεργίας είναι πραγματικός και όχι πλασματικός.

Πηγή: 902.gr



ΠΡΕΖΑ TV
1-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: