Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

ΞΑΝΘΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης σχετικά με τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καταγγέλλει τη στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου ο οποίος συντάσσεται με τα αντεργατικά μέτρα τα οποία θα γίνουν η βάση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ακόμα τονίζει την αντίθεσή της στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την απάντησή τους.


Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει:

«Tην Τρίτη 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, όπου οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΟΕΒΕΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, δεν αμφισβήτησαν στο ελάχιστο την ουσία του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων κατ’ ελάχιστον 7 Κυριακών το χρόνο, αντίθετα ορισμένοι πρότειναν και περισσότερες. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, παρ' όλες τις αγωνιστικές κορόνες, είναι ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, για την απελευθέρωση του ωραρίου, τη μερική απασχόληση κ.ά. που αποτελεί τη βάση για το χτύπημα μιας σειράς κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και για το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας. Το σωματείο μας, που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, εναντιώθηκε κάθετα στη λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) στη Βουλή προβλέπει πως όλα τα καταστήματα θα ανοίγουν τουλάχιστον 7 Κυριακές το χρόνο, θα αποφασίζεται κατά περιφέρεια από τους αντιπεριφεριάρχες σε ποιες περιοχές και για πόσες Κυριακές τα καταστήματα θα ανοίγουν, με ωράριο 11 π.μ. έως 8 μ.μ.

Τα έωλα επιχειρήματα περί εξυπηρέτησης των καταναλωτών έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια από την ίδια τη ζωή και όπου το μέτρο του ανοίγματος των Κυριακών εφαρμόστηκε - σε μια σειρά χώρες της ΕΕ - και απολύσεις έγιναν και καταστήματα έκλεισαν. Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης όχι μόνο δηλώνουμε την αντίθεσή μας, αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες τις μορφές δράσης για να μην εφαρμοστεί η κατάργηση της Κυριακής-αργίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουμε δυναμικά και μαζικά οργανώνοντας απάντηση σε κάθε μικρό και μεγάλο κατάστημα.

Διεκδικούμε:

Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.

Όχι στην κατάργηση της Κυριακής-Αργίας, νομική κατοχύρωσή της». http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: