Τρίτη, Αυγούστου 20, 2013

ΤΟΣ ΣΙΣΜΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ...
«Θα προσπαθήσουμε η επιβάρυνση για το σεισμόσημο να είναι η ελάχιστη δυνατή», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφερόμενος στο μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης όλων των ακινήτων, για το οποίο πιέζει ασφυκτικά η τρόικα.

Ο κ. Μανιάτης δεν θέλησε να πει περισσότερα και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, καθώς δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις για το νέο «χαράτσι» που θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως είπε, η επιβολή αυτού του μέτρου είναι «μία κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε», χωρίς, όπως ανέφερε, να επιβαρυνθούν οι πολίτες.

Η τρόικα προτείνει τη δημιουργία Ταμείου, που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος αξίας και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια και τα οποία ουσιαστικά θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.

Το «σεισμόσημο» εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα 100 - 150 ευρώ ετησίως, ανά 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας του ακινήτου

Σήμερα, μόλις το 15% των ακινήτων είναι ασφαλισμένο. Το ποσοστό θα ήταν μικρότερο εάν δεν είχαν χορηγηθεί πολλά στεγαστικά δάνεια (στα οποία η ασφάλιση του ακινήτου είναι υποχρεωτική) την τελευταία δεκαετία.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί κατά τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο.




Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
20-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: