Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013

ΔΝΤ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ-ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την ώρα που Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προβαίνουν σε σειρά δηλώσεων περί ενός τρίτου πακέτου ενίσχυσης στην Ελλάδα με κάποιους να μιλούν ακόμα και για το ύψος αυτού, προσδιορίζοντας το περί τα 11 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο Τζέρι Ράις δηλώνει ότι το Ταμείου δεν έχει κάνει σχετικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. 
Όπως τόνισε το τρέχον πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχιστεί ως και το 2016 και παρέπεμψε στην επόμενη αξιολόγηση της πορείας του δημοσιονομικού προγράμματος, την οποία τοποθέτησε χρονικά στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου.


“Στην επόμενη αξιολόγηση μας, θα συζητήσουμε τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό και θα δούμε πού βρισκόμαστε”, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ακόμα ότι “οι αριθμοί ασφαλώς θα μπορούσαν να αλλάξουν, προς την μια κατεύθυνση ή προς την άλλη”.

Τέλος, όσο για το πόσο θα διαρκέσει ο έλεγχος στη χώρα μας δεν διευκρίνισε το εάν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές στη Γερμανία (22 Σεπτεμβρίου) ή αργότερα.

Επιφυλάξεις για ένα τρίτο πακέτο ενίσχυσης στη χώρα μας διατύπωσε εκ νέου την Πέμπτη και ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν.

Όπως είπε η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο, ενώ πρόσθεσε ότι το εάν και κατά πόσον η χώρα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης δεν θα είναι σαφές και μια απόφαση δεν θα μπορέσει να ληφθεί ωσότου η τρόικα ολοκληρώσει την επόμενη αξιολόγησή της, στα τέλη του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτωβρίου. Το ίδιο είχε δηλώσει και την Τετάρτη σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας πως είναι πολύ πρώιμο να υπολογιστεί το ύψος ενός τρίτου πακέτου.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο Αμερικανός Γουές ΜακΓκριού διορίστηκε νέος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Θα αναλάβει καθήκοντα στις 2 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Μπομπ Τράα, η τριετής θητεία του οποίου λήγει αυτό το μήνα.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: