Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

DIE WELT: ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ...
«Άλλο τα λόγια και άλλο οι αριθμοί για το ελληνικό χρέος» γράφει η γερμανική εφημερίδα - Οι δανειστές θα πρέπει να χαρίσουν 10 δισ. ευρώ στην Ελλάδα την επόμενη διετία - «Στο τέλος θα πρέπει να υποκύψουμε στην αλήθεια»

Αναπόφευκτο χαρακτηρίζει ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στο δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «άλλο τα λόγια και άλλο οι αριθμοί» σχετικά με το ελληνικό χρέος, αναφερόμενη στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν με δημοσιογράφους, στους οποίους παρουσίασε την επίσημη εκδοχή για το ελληνικό χρέος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι η ελληνική οικονομία εξυγιαίνεται με αξιοθαύμαστο ρυθμό.


«Αυτά είναι στα λόγια, οι αριθμοί δείχνουν μια διαφορετική εικόνα» αναφέρει η Die Welt, τονίζοντας πως το πρόβλημα με το ελληνικό χρέος δεν συνδέεται με την ελλιπή ετοιμότητα της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, η οποία βελτιώνεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ότι πιστεύει και εκτιμά η τρόικα.

Η Die Welt αναφέρει ότι προκύπτει μια «τρύπα» χρηματοδότησης στο ελληνικό πρόγραμμα ύψους 4,4 δις ευρώ για το 2014 και άλλων 6,5 δις ευρώ για το 2015. 

«Η άποψη του ΔΝΤ είναι ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να προέλθουν από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι θα κληθούν να διαγράψουν τις απαιτήσεις τους για επιστροφή των δανείων, εξέλιξη που φέρνει το ΔΝΤ σε μετωπική σύγκρουση με τη γερμανική κυβέρνηση» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας πως ο Τόμσεν έχει δηλώσει πως οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να της χαρίσουν 10 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, γεγονός που συνεπάγεται επιβαρύνσεις για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

«Δεν πρόκειται για πραγματικό μυστικό. Εκτός από τους υπεύθυνους στη γερμανική κυβέρνηση ο κάθε μυημένος στην υπόθεση από την κυβέρνηση ξέρει ότι μετά τις εκλογές πρέπει να γίνει κούρεμα. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι το θέμα δυσαρεστεί τους ψηφοφόρους. Στο τέλος όμως θα πρέπει να υποκύψουμε στην αλήθεια, όπως παραδέχονται κυβερνητικοί κύκλοι» υπογραμμίζει η Die Welt.

ΘΕΜΑ 

ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: