Τρίτη, Αυγούστου 27, 2013

EUROBANK:ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΥΟ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙ
Στην αύξηση κεφαλαίου κατά 681 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με την εισφορά εις είδος του 100% του «νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» και την εξαγορά της Proton Bank, προχωρεί η νέα διοίκηση της Eurobank.


Μετά και τη χθεσινή γενική συνέλευση οριστικοποιείται το νέο πλάνο του ομίλου -στη λογική μία τράπεζα, δύο εμπορικές επωνυμίες-, κάτι που διασφαλίζει πλήρως την αυτόνομη λειτουργία του «νέου Τ.Τ.». Η αύξηση κεφαλαίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, υπό την αίρεση βέβαια της έγκρισης από τις Αρχές.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στους μετόχους χαρακτήρισε ορόσημο για τη Eurobank και την αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος την εξαγορά των δύο τραπεζών. «Το Τ.Τ. αποτελεί θεσμό που σεβόμαστε και θα συνεχίζει να διαδραματίζει τον ιστορικό του ρόλο στην αποταμίευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ένα λεπτομερές πρόγραμμα της Eurobank, που προβλέπει τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας για το νέο Τ.Τ., με κεντροποίηση υπηρεσιών και λειτουργικών σχημάτων.

Αναφορικά με την Proton, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι το δίκτυό της θα ενσωματωθεί σε αυτό της Eurobank, τονίζοντας ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία με τις διοικήσεις των δύο υπό εξαγορά τραπεζών.

Στο νέο πενταετές πρόγραμμα (η κατάρτισή του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου), θα απεικονιστούν στη λεπτομέρεια οι συνέργειες από την απόκτηση του νέου Τ.Τ. και της Proton.

Με βάση τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2013, ο λόγος χορηγήσεων προς καταθέσεις του νέου ομίλου διαμορφώνεται στο 114% -από 132% που είχε μόνη της η Eurobank. Επίσης, το συνολικό ενεργητικό ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ και οι εργαζόμενοι τις περίπου 20.000 άτομα.

Από Σεπτέμβριο η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεχίσει τον διερευνητικό γύρο επαφών με ξένους θεσμικούς, διαχειριστές και εν δυνάμει επενδυτές, προκειμένου σταδιακά να διαμορφωθεί σαφέστερη εικόνα για το ενδιαφέρον στρατηγικών παικτών (και από τις δύο ακτές του Ατλαντικού) που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: