Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

"ΣΥΡΙΖΑ: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ" - ΤΣΙΤΑΤΟ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ " Ή ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΧΑΟΣ" #syriza_h_aytoi_h_emeis

Μας απογοητευει μερα με τη μερα αναγνωστακο μας, ο ΣΥΡΙΖΑ,τουλαχιστον οσον αφορα το επικοινωνιακο του κομματι.
Μας απογοητευει οταν ενα κομμα,εχει αξιους επιστημονικους συνεργατες και στελεχη (δεν λεμε για τους καργιολιδες του ΠΑΣΟΚ που εχουν ενσωματωθει για τους δικους τους σκοπους και το παιζουν αριστεροι) ... και παρολα αυτα,το αποτελεσμα των επικοινωνιακων πολιτικων του, ειναι κατω του μετριου.
Νεα παπαρια, η αφισα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΘ η οποια 
"εχει ως σημαια" το τσιτατο 
" Ή εμεις ή αυτοι".
Διαβαζοντας το, θυμηθηκαμε παλαιοτερα διλήμματα, που μας ειχαν θεσει οι πολιτικοι μας...
"Καραμανλης ή χαος" 
"Παπανδρεου ή χαος"
" 'Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε"
"Μνημονιο ή χρεοκοπια"

Οπως βλεπουμε, λιγα χρονια μετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθως προετοιμαζεται να γινει το επομενο κομμα εξουσιας, το οποιο θα συνεργαστει με καποιο μικροτερο, για να μπορεσει να κυβερνησει, μπαινει στην ιδια ακριβως, εκβιαστικη ,επικοινωνιακη τακτικη, που ειχαν χρησιμοποιησει "οι προκατοχοι" του, με αποτελεσμα να γινεται και αυτο μια απο ιδια...που καποτε εκραζε.
Τα σχολια και τα συμπερασματα δικα σας.
Εμας παντως ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ...ΑΠ'ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ ,ώρες ώρες,αμφιβάλλω για; την νοημοσύνη σου,με εκτίμηση.Το εμείς,αφορά όλους εμάς,όχι το κόμμα,έτσι το καταλαβαίνω εγώ κι έτσι νομίζω το φτιάξανε.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εμας αφορα ρεεεε,αλλα ειναι και παλι στην ιδια συνηθισμενη εκβιαστικη λογικη που υπαρχει τοσα χρονια.
Βεβαια ο καθενας μπορει να το "διαβασει" οπως θελει ;) αυτοι που το εφτιαξαν ξερουν πολυ καλα να κανουν τσιτατα με 2 έννοιες-σημασιες.

Νικόλας είπε...

Έλα, γράψε κι άλλα παρεμφερή να μαζευτείτε όλοι εσείς οι συριζαίοι "αριστεροί" του κώλου κάπου να πνίξετε τον πόνο σας στις Guinness.

Δεν διαφυλάξατε την ποιοτική στάθμη της αντίδρασή σας, δεν περιφρουρήσατε τον χώρο σας από τη μαλακία, δεν διασφαλίσατε οτι τα προτάγματά σας δεν θα είναι του στυλ «βάζουμε στο σύνταγμα οτι ο ήλιος πρέπει να γυρίζει γύρω από τη γή και ύστερα τον πλακώνουμε στις προσφυγές που δεν το κάνει», δεν εμπνεύσατε τον κόσμο να εκφραστεί κοινωνικά και πολιτικά από εσάς παρά μόνο ως ανάλαφρο καλαμπουράκι στα εύκολα χρόνια της άνεσης και της ευημερίας γιατί απλούστατα σχεδόν όλα όσα στα οποία πιστεύετε είναι νηπιακού επιπέδου ευχολόγια και τσιτάτα από τα οποία στοιχειωδώς σοβαρότεροι από εσάς άνθρωποι απαγκιστρώνονται στα πρώτα χρόνια της μετεφηβικής ηλικίας. Επίσης όταν ένας άνθρωπος της εγχώριας τέχνης και διανόησης καταφερθεί εναντίων σας, αντιδράτε πιο μαλακισμένα και από τον Μιχαλολιάκο ο οποίος ως τυπικός ακροδεξιός έχει το άλλοθι του εγγενούς φονταμενταλισμού, εσείς «βάσει καταστατικού» όμως δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ για να αντιδράτε τόσο γελοία. Σταδιακά δε, μετατοπίζετε την ερμηνεία της αποτυχίας σας σε εξηγήσεις τύπου «ο κόσμος τελικά είναι πολύ μικρός για να χωρέσει τον αναστεναγμό μας».

Και μη βιαστείς να θεωρήσεις πως εγώ και οι όμοιοί μου επιχαίρουμε για αυτή την εξέλιξη, τουλάχιστον όχι όλοι. Μακάρι να ήσασταν οικονομικά και εθνικά σοβαρότεροι ως χώρος, θα ήταν καλό για όλους μας. Αλλά αντιθέτως είστε ανύπαρκτοι και το μόνο που σας κράτησε στην πολιτική ζωή και την κοινωνική βιτρίνα στα χρόνια της μεταπολίτευσης (αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο από την δεκαετία του ’60 και μετά) ήταν το οτι ο κόσμος συνειδητοποίησε οτι εκμεταλλευόμενος την οπτική και την νοοτροπία σας μπορεί να βγάλει ΤΡΕΛΑ λεφτά στην καλύτερη ενώ στην χειρότερη να την περάσει τζάμι ακόμα και χωρίς αυτά. Κι εσείς νομίζατε οτι είχατε κερδίσει την κοινωνική καταξίωση με τους αγώνες σας και με το σπαθί σας.
Τώρα που ο κύκλος έκλεισε και έσκασε η φούσκα, τώρα που σταματήσατε να αποτελείτε «χρυσοτόκο όρνιθα» σε υλικό και πρακτικό επίπεδο και δεν βολεύετε πια, δοκιμάστε πάλι να δείτε τι ακριβώς μπορείτε να κερδίσετε με το σπαθί σας. Για την ακρίβεια θα σας πρότεινα να αφήσετε το σπαθί στην άκρη και να πιάσετε όλοι σας από ένα μεγάλο πιρούνι γιατί μάλλον θα χρειαστεί να τσιμπήσετε τίποτα.

Κι αν νομίζεις οτι αυτά τα γράφει κάποιος δεξιός, τόσο το χειρότερο. Είμαι σχεδόν τριάντα χρόνων αηδιασμένος πρώην αριστερός που άρχισε να του βρωμάει αφόρητα η όλη κατάσταση από τα 26 του και μετά -άργησα αρκετά είναι αλήθεια και έχασα πολλά χρόνια προσκυνώντας το κατεστημένο. Δεν μπορώ να αποδείξω τον ισχυρισμό μου, είναι στην διακριτική σου ευχέρεια αν δέχεσαι αυτό που λέω ή όχι. Στις προηγούμενες εκλογές έκανα την ακυρότητα να ψηφίσω ΕΠΑΜ στον πρώτο γύρω, βλέπεις «εμείς οι αριστεροί» (ώ θεέ μου) έχουμε το μόνιμο κουσούρι να μαγνητιζόμαστε από τις παπαριές του κάθε παθολογικά αιθεροβάμονος καλοπροαίρετου αερολόγου. Από τότε πάντως έχω πάρει όρκο να μην ψηφίσω ποτέ ξανά κανέναν και αυτό το αποκαλώ συνειδητή αποχή για να χρυσώνω το χάπι. Στα κομμάτια όλοι και κυρίως η αριστερά, χίλιες φορές άνεργο απολίτικο τρολ στο ίντερνετ παρά ψηφοφόρος.