Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2013

ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ - 20 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! #killahp

Στις 19:30 ξεκίνησε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ήταν γύρω στις 3.000! Όμως δεν εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια...
Στις 20.05 έγιναν επιθέσεις σε ΑΤΜ και βιτρίνες τραπεζών και πολυεθνικών εταριών, από ομάδες νεαρών ενώ στις 20:30, σύμφωνα με το ThessToday, ομάδες νεαρών, άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα με κάδους στην οδό Τσιμισκή, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, σε απόσταση αναπνοής από το μπλόκο των αστυνομικών στη Δωδεκανήσου.   





Ομάδες που κινούνταν επί της Μητροπόλεως προς Αγίας Σοφίας, άρχισαν σπάνε στο πέρασμά τους βιτρίνες τραπεζών, στάσεις λεωφορείων και ΑΤΜ ενώ είναι σε εξέλιξη πετροπόλεμος στα γύρω στενά.
Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα από τη ρίψη χημικών ενώ σύμφωνα με το ThessToday, έγιναν τουλάχιστον 20 προσαγωγές. Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε στην πόλη ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων άρχισε μετά τις 22:00 το βράδυ.



Δείτε βίντεο από την πορεία, νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη:



Επεισόδια και στην Πάτρα

Συμφωνα με το PatrasTimes, εκεί στην πορεία για το θάνατο του 34χρονου συμμετείχαν περίπου 600 άτομα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και μέσω της οδού Μαιζώνος κατευθύνθηκε στην πλατεία Γεωργίου και από εκεί προς την οδό Γούναρη.

Οι διαδηλωτές στην Πάτρα - ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
Οι διαδηλωτές στην Πάτρα - ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Λίγο μετά τις 20:00 έγιναν σοβαρά επεισόδια στην οδό Γούναρη. 

Σπασμένη βιτρίνα στην Πάτρα - ΦΩΤΟ από το PatrasEvents
Σπασμένη βιτρίνα στην Πάτρα - ΦΩΤΟ από το PatrasEvents
Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αυτοί να αποντήσουν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Δείτε βίντεο:



Δείτε βίντεο από το PatrasEvents:





Στους δρόμους και οι Κρητικοί


Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, αντιφασιστική συγκέντρωση έκαναν στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, φορείς, πολίτες και αντιεξουσιαστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Οι συγκεντρωμένοι στο Ηράκλειο - ΦΩΤΟ από το CretaLive
Οι συγκεντρωμένοι στο Ηράκλειο - ΦΩΤΟ από το CretaLive

Παράλληλα, το ΚΚΕ διοργάνωσε πικετοφορία καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης, όπως σημειώνεται, μελών της Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό.
  
O μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών και ομάδες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο έφτασαν περίπου στις 9.00 το βράδυ στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο πήγε και ισχυρή αστυνομική δύναμη που απέκλεισε την πρόσβαση στα γραφεία στο ύψος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου

Δημιουργήθηκε ένταση, κάποιοι εκτόξευσαν πέτρες και μπουκάλια ενώ έβαλαν φωτιες σε κάδους απορριμμάτων . 

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Στη συνέχεια επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό , με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με τη ρίψη δακρυγόνων.
Ζημιές προκλήθηκαν και στις τζαμαρίες δύο καταστημάτων αλλά και σε Τράπεζα, στη διασταύρωση Ικάρου με Λ.Καζαντζίδη
Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρέθηκε και αντιπροσωπεία κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού, που δήλωσαν ότι ξεκινά συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση της Οργάνωσης από την περιοχή τους.


Συμπλοκές και χημικά στην Ξάνθη

Συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη αντιεξουσιαστών οργανώσεων και δυνάμεων της Αστυνομίας έγιναν το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη και ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης. 

ΦΩΤΟ από το ThrakiToday
ΦΩΤΟ από το ThrakiToday

ΦΩΤΟ από το ThrakiToday
ΦΩΤΟ από το ThrakiToday

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξε μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα οποία βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό. 

Κόκκινη μπογιά σε υποκατάστημα τράπεζας - ΦΩΤΟ από το ThrakiToday
Κόκκινη μπογιά σε υποκατάστημα τράπεζας - ΦΩΤΟ από το ThrakiToday

Ακολούθησαν συμπλοκές με τους άνδρες της Αστυνομίας να πετούν χημικά απομακρύνοντας τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης πετώντας πέτρες και σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Οι αντιεξουσιαστές παράλληλα, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στο κέντρο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, πετώντας τα σκουπίδια στο οδόστρωμα και κλείνοντας τον δρόμο.




Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ενώ η αντιφασιστική πορεία που είχε ξεκινήσει από τον χώρο των Πανεπιστημίων βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη και πριν προλάβουν οι διαδηλωτές να φτάσουν στο σημείο των συμπλοκών. 

Επεισόδια και στο Αγρίνιο

Σοβαρές συμπλοκές μεταξύ Αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών έγιναν στην εθνική οδό, στο ύψος της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

ΦΩΤΟ από το AgrinioPress
ΦΩΤΟ από το AgrinioPress

Όπως διαβάζουμε στο AgrinioPress, νωρίτερα οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και συνεπλάκησαν με αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ακροβολισμένες προς την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης ενώ ακριβώς απέναντι από την άλλη πλευρά της εθνικής οδού κινούνται διαδηλωτές που επιδίδονται σε πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αντιφασιστική πορεία στο Βόλο


Σύμφωνα με το e-volos, ογκώδης ήταν η αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε μετά τις 19:00 στο κέντρο του Βόλου, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου, τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν διάφοροι φορείς και συλλογικότητες, ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν τις 20:00 στην παραλία του Βόλου, ακολουθώντας την αντιφασιστική πορεία από απόσταση. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 20:30 χωρίς "παρατράγουδα".

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: