Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2013

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΟΛ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Η ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛ

Μετά τις 30 απολύσεις της περασμένης Παρασκευής στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σήμερα Δευτέρα έγιναν άλλες 18 απολύσεις ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου συνολικά θα έχουν γίνει πάνω από 150 - 160 απολύσεις.
Από τις 9 το πρωί σήμερα Δευτέρα  όλοι οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί) που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και στις ιστοσελίδες «nea.gr», «vima.gr» και «in.gr», πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, με αποφάσεις των Ενώσεων εργαζομένων του χώρου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ). Η εργοδοσία προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, όπως και έγινε.
Ετσι, από τις 7 μ.μ. της Δευτέρας μέχρι τις 9 π.μ. της Τρίτης η απεργία συνεχίζεται με στάση εργασίας που κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.

Το απόγευμα έγινε συνάντηση εκπροσώπων των Ενώσεων με διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ, τα οποία όχι μόνο αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για ανάκληση των απολύσεων, αλλά είπαν ότι θα πολυθούν πολλοί ακόμη. 

Μία ακόμα πληροφορία, που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδακή την Κυριακή, αναφέρει ότι ο ΔΟΛ αναμένεται να ζητήσει από τις τράπεζες να υπάρξει μια διετής περίοδος χάριτος στην καταβολή των τόκων των δανείων, μέχρι να ανακάμψει οικονομικά. Θυμίζουμε ότι το ομολογιακό δάνειο που έχει πάρει ο ΔΟΛ από τις τράπεζες φτάνει τα 98 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία με τις τράπεζες έγινε το Δεκέμβρη του 2012 (πριν από την ανακεφαλαιοποίηση) με στόχο την αναχρηματοδότηση τραπεζικού δανεισμού και γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας. Για τη σύναψη του δανείου δόθηκαν στις τράπεζες εμπράγματες αλλά και άυλες εγγυήσεις, όπως προσημείωση ακινήτου, ενεχυρίαση μετοχών της Τηλέτυπος Κύπρου, σύσταση ενεχύρου επί του σήματος «Mega», ενεχυρίαση επί της ταινιοθήκης που αποτιμάται στα 1.224 εκατ. ευρώ κ.ά.

Τον Ιούνη του 2013 (για τη δόση των 5,9 εκατ.) δόθηκε «περίοδος χάριτος». Οι τράπεζες μετά τις 31/12/2013 έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν το δάνειο, με αποτέλεσμα να γίνει άμεσα απαιτητό στο σύνολό του.

Την περασμένη Παρασκευή, ο ΔΟΛ με ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποίησε τη «συγχώνευση λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών», την «πώληση ή διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων» και τη «δραστική περικοπή του κόστους». Πράγμα που όπως εξηγεί παρακάτω σημαίνει: «Μείωση του "εκδοτικού κόστους", "περικοπή εξόδων", "ενοποίηση λειτουργιών εντύπων", "μείωση του κόστους διανομής" και μειώσεις στις αμοιβές τρίτων και της μισθοδοσίας».   
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2013

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!
Εργαζόμενος στο Δ.Ο.Λ. = χειρότερος από μπάτσος και πρεζέμπορος

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΧΑΦΙΕΔΟΣΚΥΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

Εχεις καταστρεψει τον εγκεφαλο σου φιλε ! γρηγορα για format γιατι οι παπαριες που γραφεις ειναι απιστευτες!