Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ AHMET DÜZGÜN YÜKSEL & ERDOĞAN

Το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την έκδοση του Ahmet Düzgün Yüksel την έκδοση του οποίου ζήτησε η Γερμανία και την έκδοση του Erdğan Çakır, την έκδοση του οποίου ζήτησε η Γαλλία. 

Ο Erdoğan Çakır στη Γαλλία και ο Ahmet Düzgün Yüksel στη Γερμανία καταδικάστηκαν σε πολύχρονες φυλακίσεις λόγω της δραστηριότητας που ανέπτυξαν στην κατεύθυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού φασισμού, αλλά και λόγω της δράσης τους για συμπαράσταση στους πολιτικούς κρατούμενους.
Τα αδικήματα για τα οποία τους κατηγόρησαν είναι συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 1ης Μάη, η διοργάνωση συναυλιών, η διοργάνωση καλοκαιρινού κάμπινγκ, η διανομή περιοδικών και ενημερωτικών φυλλαδίων, δηλαδή στοιχειώδεις δημοκρατικές δραστηριότητες. Όμως, για δικά τους συμφέροντα, για να υποστηρίξουν τον τουρκικό φασισμό, αυτές τις στοιχειώδεις δραστηριότητες που είναι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες γίνονται με την άδεια της νομαρχίας τους, του δήμου και της αστυνομίας, προσπαθούν να τις παρουσιάσουν και να τις νομιμοποιήσουν ως τρομοκρατικές και ότι υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και με αυτές τις κατηγορίες οι επαναστάτες καταδικάζονται σε πολλά χρόνια φυλάκισης. 

Η Γαλλία καταδίκασε τον Erdoğan Çakır σε φυλάκιση 7 χρόνων και συζητείται η αύξηση αυτής της ποινής σε 20 χρόνια. Πέραν όλων των άλλων, αυτές οι καταδίκες δόθηκαν για τις επαναστατικές σκέψεις τους και γιατί αυτά τα άτομα είναι επαναστάτες. Στις δίκες που είχαν γίνει τους προτάθηκε στα δικαστήρια να παραιτηθούν από αυτές τις απόψεις και τις δραστηριότητες, να μην επικοινωνούν με τους συντρόφους τους, και ότι αν αυτό γίνει θα μειωθεί η ποινή τους. Επειδή, όμως, δεν τα δέχτηκαν αυτά, καταδικάστηκαν με τις πιο βαριές ποινές. Η Γερμανία και η Γαλλία σε αυτές τις άνομες αποφάσεις τους έκαναν συνεταίρο τους και την Ελλάδα. 

Το Εφετείο Αθηνών, παρά τις παράτυπες δίκες και άνομες καταδίκες, αποφάσισε την έκδοσή τους. Ο Ahmet Düzgün Yüksel και ο Erdoğan Çakır, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσαν ότι αρχίζουν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση και για να σταματήσουν την έκδοσή τους. 

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό δεν είναι αδίκημα. Πραγματικό αδίκημα είναι το να συνεργάζεσαι με τον φασισμό. Δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα μας ενάντια στο φασισμό και από την υπεράσπιση των απόψεών μας.΄ Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς φορείς, τα συνδικάτα, τα κόμματα, τις οργανώσεις, όλους τους δημοκράτες, να καταγγείλουν αυτή την άδικη απόφαση, και να σταθούν αλληλέγγυοι στους επαναστάτες από την Τουρκία Ahmet Düzgün Yüksel και Erdoğan Çakır. 
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1493855

ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: