Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΤΕ ΛΟΓΩ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζουν οι Δήμοι και οι κάτοικοι δεκάδων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας κατά πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες οι περιοχές τους υπάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτου. 


Σύμφωνα με Τα Νέα, οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών αυτών έλαβαν το τελευταίο διάστημα τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2011 και 2012 από τα οποία προκύπτουν αυξήσεις στις τιμές βάσης επί των οποίων υπολογίζεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έως και 10.000% σε σχέση με τις τιμές με τις οποίες υπολογίσθηκε ο ΦΑΠ 2010.

Για την εξέλιξη αυτή φέρονται να ευθύνονται οι τοπικές ΔΟΥ οι οποίες και απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τις εκτιμώμενες αξίες των οικοπέδων σε περιοχές που μέχρι και πρόσφατα δεν ίσχυε το σύστημα αντικειμενικών τιμών, χωρίς όμως να λάβουν υπόψη τις εμπορικές αξίες.

Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις οι φοροεπιβαρύνσεις από τα ΦΑΠ 2011 και 2012  φέρνουν «ίλιγγο» σε ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, κ.α., που μέχρι σήμερα δεν είχαν φαντασθεί πως θα καταβάλουν φόρο για εγκαταλελειμμένα ή απρόσοδα ακίνητα και μάλιστα σε τιμές... Εκάλης ή Κηφισιάς.



Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: