Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2013

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΛΕΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
«Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο λύκειο» δήλωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, μιλώντας στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής που συζητά το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο.


Η βουλευτής και καθηγήτρια Ιστορίας κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι επιμένει σε μια αναχρονιστική αντίληψη, και τάχθηκε υπέρ της διδασκαλίας της θρησκειολογίας, όπως προέβλεπαν παλαιότερα σχέδια επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου.

«Εσείς όχι μόνο δεν κάνετε προαιρετικά τα θρησκευτικά και δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν» είπε η κ. Ρεπούση.

Τόνισε επίσης ότι οι μαθητές θα ήταν προτιμότερο να διδάσκονται περισσότερη Ιστορία και Φυσικές Επιστήμες.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι που ανοίξανε τα σχολεία και άρχισε να φαίνεται η καταβαράθρωση της δημόσιας παιδείας. Προπέτασμα καπνού λέγεται ή αντιπερισπασμός στο πιο λόγιο.Στην πτώχευση το 1932 έβγαιναν πανεπιστημιακοί και δήλωναν μετά περισσής σπουδής ότι ο ήρωας του 21 Γεώργιος Καραισκάκης ήταν γιός καλογριάς. Στην εποχή της χούντας έβγαιναν κάποιοι πρωτοποριακοί ντε μιας κι αριστεροί εντός αλλά κι εκτός εισαγωγικών δεν υπήρχαν κι εμφορούμενοι απ το προοδευτικό πνεύμα του γαλλικού Μάη δήλωναν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος. Και να τα πρωτοσέλιδα - τότε ακόμα δεν είχε μονοθεματικά δελτία των οκτώ.Επί της ουσίας τίποτα.Αλλαγή της ατζέντας. Είναι όπως το βραβείο νόμπελ ειρήνης που δίδεται από τη Νορβηγική Επιτροπή Νομπέλ που ορίζεται από το Νορβηγικό κοινοβούλιο, το Στόρτινγκ(το μοναδικό, όλα τ άλλα απ τη Σουηδική Βασιλική ακαδημία)Τη μέρα που προτάθηκε ο Σνόουντεν (κατ αναλογία όλων των άλλων ιρανών κινέζων αντιφρονούντων) έγινε το σκηνικό με τον νορβηγό πρωθυπουργό που έκανε τον ταξιτζή και στο καπάκι ανακαλύφθηκε ότι ήταν μαιμουδιά. Πάντως ο Σνόουντεν βραβείο νόμπελ ειρήνης δεν πήρε κι όχι μόνο καταδικάστηκε και για κατασκοπία.Έτσι το κάνουν παντού βρίσκουν θέματα της υπερτιμημένης ούτως ή άλλως εθνικής ιστορίας του κάθε κράτους που είναι υπαρκτά και γνωστά στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και τα ξεφουρνίζουν στον κόσμο για αποπροσανατολισμό. Στις ΗΠΑ που δεν υπάρχει τέτοια (εθνική ιστορία κι εθνικό συναίσθημα)βάζουν την μαριονέτα τον προιστάμενο του πολιτικού προσωπικού διαχείρισης τον πρόεδρο να λέει μαλ@κ@ες. οι γνωστές γκάφες του πλανητάρχη.Άμα τις δείτε μία μία όλες γίνανε όταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων γίνανε ενοχλητικές. Ε ναι αλλά ο κόσμος δεν αντιλήφθηκε τις ερωτήσεις αλλά τις γκάφες. Αντίστοιχο ήταν και το γ@μώ το κεφάλι μου του δικού μας του Σαμαρά. Γκάφα γκάφα αλλά οι πρώτες απολύσεις γίνανε στο δημόσιο.Συνεχίστε να κάθεστε στους καναπέδες τις επόμενες μέρες και να σται σίγουροι ότι θα σας πείσουν ότι είναι ηθικά αποδεκτό να εκπορνευτούν οι γυναίκες σας κι οι κόρες σας για να πληρώσετε τους φόρους.